John Kerry ve Sergey Lavrov, Ukrayna'yı görüştüler

/ Kaynak: AA
John Kerry ve Sergey Lavrov, Ukrayna'yı görüştüler

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye ve Ukrayna konularını telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Kerry'nin Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştüğü bilgisini paylaştı. Psaki, Kerry'nin Suriye konusunda, rejimin elinde bulunan kimyasal silahların yüzde 8'inin hala ülkeden çıkarılmadığı ve bu konudaki gecikmeden dolayı ABD'nin endişelerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler adına Suriye'deki klor gazı bombası kullanıldığı iddialarını soruşturmakla görevli Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü heyetinin çalışmalarına engel olunmasına dönük kaygılarını da ilettiğini belirtti.
Psaki, Ukrayna konusunda ise Kerry'nin, Rusya sınırından Ukrayna'ya geçen, özellikle Çeçen savaşçıların yer aldığı yabancı savaşçılara ilişkin haberlerle ilgili endişesini dile getirdiğini kaydetti. Kerry'nin, Lavrov'a, tüm ayrılıkçılara yönelik desteklerini sona erdirmeleri, bu grupların eylemlerini kınamaları ve silahlarını bırakmaları çağrısında bulunma yönünde baskı yaptığını aktaran Psaki, Kerry'nin ayrıca Rusya'nın Ukrayna'da devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Petr Poroşenko ile temasa geçmesi ve gerilimi durdurmak için birlikte çalışmalara başlamalarını tavsiye ettiğini dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...