Okmeydanı olaylarına 4 tutuklama

Okmeydanı olaylarına 4 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Okmeydanı'da 2 kişinin öldüğü 9 kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 14 kişiden 4'ü hakkında tutuklama kararı verildi.

Okmeydanı'da 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 4 kişi tutuklandı. Savcılık ifadelerinin ardından 11 şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Burada da hakimlikçe ifadeleri alınan şüphelilerden 4'ü ''terör örgütü adına suç işlemek'' suçundan tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderildi. Diğer 7 şüpheli ise mahkemece serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'nde görevli cumhuriyet savcılarından Hasan Yılmaz, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 14 şüphelinin ifadesini almıştı. Savcı Yılmaz, 11 kişiyi "terör örgütü adına suç işlemek"ten tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk ederken, 3 kişinin de serbest bırakılmasına karar vermişti. İstanbul Okmeydanı'da Soma protestosuyla başlayan olaylar sırasında 2 kişi hayatını kaybetmiş 8'i polis 9 kişi de yaralanmıştı. Sortuşturma kapsamında yapılan incelemede Uğur Kurt'un ölmesine neden olan kurşunun polis tabancasından çıktığı belirlenmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...