Başbakan'dan Kınıklılara sürpriz ziyaret

Başbakan'dan Kınıklılara sürpriz ziyaret

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, EFES tatbikatından sonra sürpriz yaparak 51 madenciyi şehit veren İzmir'in Kınık ilçesine gitti.

İzmir'in Kınık ilçesi Soma'daki faciada 51 madencisini şehit verdi. 301 kişinin hayatını kaybettiği felaketten sonra bütün devlet erkânı Soma'ya akın etti. Ancak bütün şehitlerin altıda birinin verildiği Kınık'a ilgisiz kalındı. Bu durumu bazı madenciler "Devlet Alevi olduğumuz için gelmiyor" yorumlarıyla değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, bu düşüncelerin yersiz olduğunu gösteren bir sürpriz yaparak Kınık'ı ziyaret etti. EFES tatbikatından sonra nbsp;ilçeye geçen Başbakan, öğretmenevinde 51 Kınıklı?işçinin yakını ile yemek yedi. 2 saat süren toplantıda Erdoğan,?ailelerin yanında oldukları mesajını verdi. Madenci yakınları nbsp;barınma probleminden yakınınca, Başbakan, "Buraya da?ev?yaparız"?karşılığını verdi. Bir işçi taşeron sisteminden şikayet ederek, "Bin lira ile ben dört çocuğu nasıl geçindireyim Başbakanım? Buna da bir önlem alın" dedi. Başbakan da "Bunlarla ilgili de yeni yasa çıkarıyoruz" diye cevap verdi. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım?eşlik etti. nbsp;
TÜRKİYE BULUŞMASI'NA KATILDI
Akşam da İstanbul'da Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in düzenlediği, "Medeniyetimiz ve Büyük Türkiye Yolunda Eğitim, Fetih ve Gençlik" temalı Türkiye Buluşması'na katılarak bir konuşma yapan Erdoğan, "İstanbul'un fethine zulüm gibi bakanlar, Türk bayrağını yaktılar. Bira şişeleriyle TC yazdılar. Bizim gençliğimiz bunları yapmaz. Türkiye'nin gençliği Hazreti Hamza gibi yürekli, Hazreti Ömer gibi adaletli bir gençliktir. Bizim gençliğimiz elif gibi dimdik, Hakk'ı hatırlayan ve hatırlatan omurgalı bir gençliktir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...