Soğuk savaş bitti yeni?cephe sosyal medya

Soğuk savaş bitti yeni?cephe sosyal medya

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı EFES-2014 tatbikatında konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, tehdit algılarının değiştiğine vurgu yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm unsurların katılımı ile müşterek gerçekleştirilen en büyük tatbikatı olan EFES-2014 başarıyla tamamlandı. Tatbikatın son gününe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nca planlanan, Ege Ordusu Komutanlığı'nca sevk ve idare edilen tatbikata Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait birliklerden 8 bin 500 personel katıldı. Tatbikat kapsamında 22 gün süreyle değişik seviyede müşterek eğitimler yapıldı. Mehter marşı ile başlayan tatbikatta komandolar nefes kesti. Etkinliği Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinden 51 gözlemci takip etti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, tatbikat bitiminde yaptığı konuşmada yeni tehdit algısı konusuna vurgu yaptı. "Soğuk savaş dönemi stratejilerinin artık geçersiz kaldığı görüşü gittikçe güç kazanmaya başlamıştır" diyen Özel "Bugün artık ülkeler öncelikli olarak askeri tehditle değil, güvenliğe doğrudan etkisi olan ekonomik, sosyal ve enformasyon tehditleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Enformasyon, hatta sosyal medya ile şekillenen renkli değişim ve mevsim devrimlerine maruz bırakılmaktadır. Ulusal güvenlik stratejisinin günümüz şartlarına uygun olarak belirlenmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Buket GÜVEN / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...