Galatasaray, çalışanlarını şoke etti!

Galatasaray, çalışanlarını şoke etti!

SPOR Haberleri

Galatasaray, emektarlarına 'Tazminatsız kovabilme, mesai ücreti ödememe ve istemezse zam yapmama' gibi maddeleri olan sözleşmeyi imzalatmak istedi

İç transferde Burak ve Selçuk gibi oyuncularına 14'er milyon avro garanti para veren Galatasaray yönetiminin aynı dönem içinde çalışanlarına da ağır yükümlülükler getiren "Personel Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi" adı altında yeni sözleşme imzalama şartı koştuğu ortaya çıktı. Bir nevi "tek taraflı" hazırlanmış bu sözleşme Galatasaray'da personelin de isyanına neden oldu. Çalışanlarının hakkını ödemeden kovma, istediği zaman istediği yerde çalışmaya gönderme, istemezse zam yapmamak gibi maddeleri olan "personel iş sözleşmesinin" imzalanmasına sarı-kırmızılı kulüpte çalışan personelin yanaşmaması da beraberinde krizi getirdi.
BAŞKA KULÜBÜN YOLU KAPANIYOR
4 sayfa ve 15 maddeden oluşan bu sözleşmede sarı-kırmızılı yönetimin çalışanlarına "Sözleşme hangi sebeple sona ererse ersin Personel, İşveren ile aynı iş kolunda faaliyet gösteren bir firmada veya rakip bir firmada veya şirketin faaliyet konusunu oluşturan alanlardaki bir firmada sözleşmenin sona erme tarihinden itibaren 24 ay boyunca çalışamaz" şartını koşarak personelinden ayrılıktan sonra başka hiçbir kulüpte görev almayacağına dair garanti istemesi dikkat çekti. Mesai durumu ile ilgili olarak da, "Personel, görev tanımı ve mesleği gereği, hafta tatilleri, ulusal bayram ve genel tatillerde işini ifa edebileceğini, gerektiğinde fazla çalışma yapabileceğini, bu çalışmalarının karşılığının bu sözleşme ile belirlenen aylık ücretinin içinde olduğunu ve bu çalışmalar karşılığında herhangi bir ek ücret talep etmeyeceğini, tüm bu şartları bildiğini ve onayladığını kabul, beyan ve taahhüt eder" ifadelerine yer verildiği görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...