Milli Takım'ı gurbetçiler sırtlıyor

Milli Takım'ı gurbetçiler sırtlıyor

SPOR Haberleri

Yerli oyuncularımızda bile yurt dışında yetişmiş olanların önemli oranda bulunması, alt yapı sıkıntımızın önemli bir göstergesi olarak göze çarpıyor.

25 kişilik milli kadronun 9'u UEFA'nın ülkede yetişmiş şartlarına uymuyor. Bunlar 18'inde Türkiye'ye gelen Aydın da eklenirse üç hazırlık maçındaki sürenin %46'sını oynadı. 135 dakika üzerinde oynayan 9 kişiden sadece dördü Türkiye'de yetişmiş.

Türk futbolunda alt yapıların yetersizliği sürekli tartışma konusu. Kulüplerimizde forma giyen yerli oyuncularımızda bile yurt dışında yetişmiş olanların önemli oranda bulunması alt yapı sıkıntımızın önemli bir göstergesi olarak göze çarpıyor.

Peki A Milli Takım'da durum ne?

Kosova-İrlanda-ABD'yi kapsayan yaz kampındaki nbsp; A Milli Takım kadrosunda 25 futbolcu bulunuyor. Bunların 9'u UEFA'nın Avrupa Kupaları'nda uyguladığı "homegrown" (o ülkede yetişmiş) şartlarını karşılamıyor. Berlin doğumlu, 18'inde Beşiktaş'a gelen Aydın Karabulut'u dahil ettiğimizde bu sayı 10'u buluyor.

Kosova karşılaşması dahil oynanan üç maçta bu kadronun toplam 2.970 dakikasının 1.314 dakikasını (% 44) ülkede yetişmemiş futbolcular oynadı. Aydın ile birlikte süre 1.359 dakikaya, oran da % 46'ya çıkıyor.

Son Honduras maçında ilk 11'den 6 isim (Tarık, Ömer, Hakan Balta, İshak, Hakan Çalhanoğlu ve Olcay) yurt dışında yetişmişti. 10. dakikada sakatlanıp çıkan Alper'in yerine giren Oğuzhan ile bu sayı 7'yi buldu.

Üç maçta 135 dakikanın üzerinde (yarıdan fazla) süre alan 9 futbolcunun sadece dördü Türkiye'de yetişmiş isimler. Üç maçta en çok süre alan ismin kadronun en genci, 23 Mart 1995 doğumlu Ozan Tufan olması da dikkat çekici.

nbsp;Milli Takım'ı gurbetçiler sırtlıyor
nbsp;Milli Takım'ı gurbetçiler sırtlıyor

Not: '*' işaretliler ülkede yetişmemiş olanlardır. Almanya doğumlu olan Aydın Karabulut, 18 yaşından itibaren Türkiye'de oynadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...