PKK, 1,5 senede 700 çocuğu dağa kaçırdı

/ Kaynak: AA
PKK, 1,5 senede 700 çocuğu dağa kaçırdı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütü PKK'nın 2013 başından bu yana toplam 700 çocuğu zorla ya da kandırarak dağa kaçırdığı öğrenildi.

Terör örgütü PKK, 2013 başından bu yana toplam 700 çocuğu zorla ya da kandırarak dağa kaçırdı. Son yıllarda insan kaynağı temininde zorluklar yaşayan terör örgütü 18 yaşın altındaki çocuklara yöneldi. nbsp; Geçen yıl 600 çocuğun, bu yılın 4 aylık döneminde ise 100 çocuğun, PKK tarafından zorla ya da kandırılarak dağa çıkarıldığı belirtildi.

PKK'nın çocuklara yönelik girişimleri, 23 Nisan pikniği için Lice kırsalına götürülen bir grup çocuğun kaçırılmasının ardından ailelerin başlattığı oturma eylemleriyle gündeme geldi.

Yaşları 14 ve 16 arasında değişen çocukların, piknikten eve dönmemesi üzerine Bökçün ailesinin yaptığı oturma eylemi, kısa sürede ülke gündemine oturdu. Lice'deki pikniğin ardından 15 yaşındaki oğulları Sinan'ın eve dönmemesi üzerine oğlunun dağa çıkarıldığını öğrenince eylem başlatan anne Aysel Bökçün, eyleminde ısrar edince oğlu serbest bırakıldı.

Erol Bökçün ve Aysel Bökçün'ün eylemin 12'inci gününde oğluna kavuşması üzerine çocuğu dağa kaçırılan diğer aileler de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin önünde bir araya geldi.

2013'ten beri zorla veya kandırılarak terör örgütünün saklandığı kamplara götürülen çocukların tamamının isimlerinin, güvenlik birimlerinin elinde olduğu belirtildi.

Terör örgütünün yöntemi

PKK'nın eleman temini için Kürtçe dil kursları ve sosyal faaliyetlerle bir araya getirdiği gençleri ve çocukları, propaganda yöntemlerini kullanarak sempatizan haline getirdiği ve suça sürükledikten sonra kuryeler aracılığıyla kırsala götürdüğü belirlendi. Terör örgütünün şehir yapılanmasının örgüte eleman sağlamak amacıyla son günlerde özellikle üniversitelerde doğu kökenli öğrencilere yönelik yoğun bir çalışma yürüttüğü kaydedildi.

Özellikle "Kürtçe dil kursu" ya da sosyal faaliyet bahanesiyle toplanan gençler, örgütün yönlendirilmesiyle çeşitli gruplara dahil ediliyor. Yürütülen propagandayla sempatizan haline getirilen gençler, güvenlik güçlerine mukavemet, kamu binalarına saldırı eylemlerine karıştırılıyor. Daha sonra eyleme katılanlar gençler, "Aranıyorsunuz, cezaevine gireceksiniz" sözleriyle korkutup, örgütün dağ kadrosuna yönlendiriliyor.

Alınan bilgilere göre İzmir'de 2013 yılı başından bu yana 4'ü 18 yaşın altında toplam 39 kişi kandırılarak ailelerinden uzaklaştırıldı. Örgütün kırsal kadrosuna götürüldüğü iddia edilen bu kişilerden 9'unun kızo lduğu öğrenilirken, 19 ailenin de durum karşısında emniyet güçlerine kayıp müracaatında bulunduğu kaydedildi.

Bu kişiler arasında yer alan Nurettin Ö, nisan ayında Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olurken, 4 kişi ise güvenlik güçlerince yakalandı. 34 kişinin ise halen PKK terör örgütünün kırsal alandaki faaliyetleri içinde olduğu değerlendiriliyor.

Terör örgütüne eleman kazandırılmasına yönelik çalışmalar karşısında İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri son 20 günde bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Polis, terör örgütünce kandırılarak dağ kadrosuna götürülmek istenen Manisa'dan 18 yaşın altında 3 çocuk ile 2'si kadın 6 üniversite öğrencisini İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...