Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, Türk Büyükelçi'nin Mescid-i Aksa'ya girişini engelledi

/ Kaynak: AA
İsrail, Türk Büyükelçi'nin Mescid-i Aksa'ya girişini engelledi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail, 45 yaş altı erkeklerin Mescid-i Aksa'ya alınmama kararını gerekçe göstererek, Türk Büyükelçi'nin Mescid-i Aksa'ya girişini engelledi.

İsrail, 45 yaş altı erkeklerin Mescid-i Aksa'ya alınmama kararını gerekçe göstererek, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç'ın Aksa'ya girişine izin vermedi.İsrail polisi söz konusu gerekçeyle Sarnıç'ın yanı sıra konsolosluk çalışanları ile Türk turistlerin de cuma namazı kılmaları için Mescid-i Aksa'ya girişini engelledi.Güvenlik gerekçesiyle 45 yaş altı erkeklerin Mescid-i Aksa'ya alınmayacağını duyuran İsrail, daha önce sadece Filistinlileri kapsayan bu uygulamaya Türkleri de dahil etti.Cami önünde Türklerle İsrail güvenlik güçleri arasındaki görüşmeler devam ediyor.İsrail'in üç gün önce de "Kudüs Günü" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanlardan 50 yaş altında olanların sabah namazında içeriye girmesine izin vermemesi üzerine, olaya tepki gösteren Müslümanlarla polis arasında yaşanan arbedede 3 Türk vatandaşı darbedilmişti.İsrail, çeşitli gerekçelerle sık sık, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlıyor. Özellikle cuma günlerinde erkeklere için yaş sınırlaması getirmesi gerginliğe neden oluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...