Tataristan Cumhurbaşkanı Tarsus'ta

/ Kaynak: İHA
Tataristan Cumhurbaşkanı Tarsus'ta

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Nurgaleyeviç Minnihanov, Mersin'in Tarsus ilçesini ziyaret etti.

Altaylılar Mahallesi'nde bulunan büyük Tatar şairi Abdullah Tukay'ın adı verilen bulvarı gezen Cumhurbaşkanı Minnihanov, burada Abdullah Tukay büstüne çelenk sundu. Ardından Tarsus ile kardeş şehir olan Tataristan'ın Aznakay kentinin adı verilen Aznakay Parkı'na geçen Cumhurbaşkanı Minnihanov, çiçeklerle karşılandı. Parkı gezen Cumhurbaşkanı Minnihanov, vatandaşlarla tokalaştı. Burada ses sanatçısı Kadir Somer, Tatar parçası 'Ayrılmayız' şarkısını seslendirdi. Parçaya bütün protokol alkışlarla eşlik etti. Günün anısına fidan diken Cumhurbaşkanı Minnihanov, daha sonra Çukurova Makine ve Koluman Holding'in Tarsus fabrikalarını gezdi.

Minnihanov'u Tarsus'ta ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye ve Tataristan kardeşliğinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Minnihanov'a ziyaretlerinde Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin ve Tarsus protokolü eşlik etti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...