Diyarbakır'dan sonra şimdi de Muş!

/ Kaynak: DHA
Diyarbakır'dan sonra şimdi de Muş!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Muş'un Varto ilçesi ile Bingöl'ün Karlıova ilçeleri arasındaki karayoluna barikat kurarak kesen PKK'lılar, araçların geçişine izin vermedi.

Varto'ya 7 kilometre uzaklıktaki Leylek köyü yakınlarında karayoluna barikat kuran teröristler, her iki yönden gelen araçları durdur. Araçlardaki sürücü ve yolcuları kimlik kontrolünden geçiren PKK'lılar, propaganda yaptı. Olayın duyulması üzerine Varto ve Karlıova girişinde güvenlik kuvvetleri, karayolunu ulaşıma kapattı, gitmek isteyenlere güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.

YETKİLİLER: GEREĞİ YAPILACAK

Muş Valisi Vedat Büyükersoy yanında İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan olduğu halde Varto'ya giderek Kaymakam Tahir Şahin ve diğer yetkililerle toplantı yaptı. Varto ile Karlıova arasındaki 48 kilometrelik karayolunda PKK'nın ulaşımı durdurmasına karşı alınacak önlemleri görüşen yetkililer, gerekenin yapılacağını söyledi.

Bu arada Varto ilçe merkezinde eylemin ardından çok sayıda esnaf iş yerini kapattı. .

nbsp;Muş'ta sıcak saatler: 16 asker yaralı

Muş'un Varto ilçesinde yol kapatan PKK sempatizanlarına jandarma ekipleri müdahalede bulundu. Araçların yakıldığı olaylarda 16 asker yaralandı.

Sabah saatlerinde Varto-Karlıova karayolunun Leylek köyü mevkiine gelen bir grup PKK sempatizanı, karayolunda lastik yakarak davul zurna eşliğinde halay çekmiş ve karayolunu kullanan araçları da durdurarak anahtarlarına el koymuştu. Kısa sürede yaklaşık 200 aracın mahsur kaldığı karayolu yapılan görüşmelere rağmen ulaşıma açılmayınca olay yerine gelen jandarma ekipleri gruba müdahalede bulundu. Sabah durdurulan araçlar arasında yer alan İl Özel İdaresi'ne ait bir kamyon ve bir iş makinesini ateşe veren göstericiler, askeri aracı da taş yağmuruna tuttu. Yaklaşık yarım saat göstericiler arasında mahsur kalan askeri aracı kurtarmak için bölgedeki askerler uzun süre havaya ateş açmak zorunda kaldı. Biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen göstericiler de askere taş attı. Çıkan olaylarda vücutlarına taş isabet eden 16 asker yaralandı. Arkadaşlarının sırtlarında ambulanslara taşınan askerler, burada yapılan ilk müdahalelerin ardından Varto Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan vücuduna taş isabet etmesi sonucu yaralanan bir asker, ambulansa binmek istemedi. Arkadaşlarına bağıran asker, "Beni bırakın, oradaki arkadaşlarıma yardım edin. Ben ambulansa binmeyeceğim, oraya geri gideceğim" demesine rağmen arkadaşları tarafından ambulansa bindirildi.

Havanın kararmasının ardından jandarma ekipleri İlçe Jandarma Komutanlığı'na geri dönerken, göstericiler yol kapatma eylemine devam etti.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...