Terörün 'çocuk' oyunu! Yeni hedef liseliler

Terörün 'çocuk' oyunu! Yeni hedef liseliler

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütleri liseleri mesken tuttu. Son dönemde Türkiye'yi karıştıran her eylemde ön saflara bu çocuklar sürülüyor.

Terör örgütleri PKK ve DHPK-C lise gençliğini saflarına çekmek için 1 yıldır çaba harcıyor. Okullara sızan örgüt üyeleri, organize ettikleri öğrencileri terör olaylarında kullanıyor. nbsp;Yakın döneme kadar dağa eleman sağlamak amacıyla üniversiteleri kullanan PKK terör örgütü, taktik değiştirerek liselere yöneldi. İnsan kaynağı temininde zorluklar yaşayan örgüt, çözüm sürecinin getirdiği bahar ortamından yararlanarak 700 çocuğu dağa götürdü. Sadece geçen yıl yaşları 14 ile 16 arasında değişen 600 çocuk, zorla ya da kandırarak kaçırıldı. Okul üniformaları çıkartılıp Kandil'e götürülen çocukların sayısı bin 200'ü buldu.
PKK, Kürtçe dil kursları ve sosyal faaliyetlerle bir araya getirdiği gençleri ve çocukları, propaganda yöntemlerini kullanarak kandırıyor. Çocuklar önce güvenlik güçlerine mukavemet, kamu binalarına saldırı eylemlerinde kullanılıyor. Suça sürüklenen liseliler, ardından kuryeler aracılığıyla kırsala götürüyor. İddialara göre bazı öğrencileri Kandil'e lisedeki öğretmenleri sürüklüyor. Suriye Kürdistan Demokrat Partisi üyesi Mustafa Cuma'ya göre PKK sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerden de çocukları kaçırıyor ve bunların bir kısmını Suriye'deki kampta eğitiyor. "Çocuklar 12,15 ve 16 yaşında" diyen Cuma, "Elimizde PYD'nin, Rojava'da 12 yaşındaki kız çocuklarını zorla götürdüğüne dair kesin bilgi ve belgeler var" diye bilgi veriyor.
PKK'nın 'çocuk oyunu'na Türkiye'deki annelerin isyanı çığ gibi. Ancak suistimal PKK ile sınırlı değil. Liseliler, bütün örgütler tarafından Gezi sürecinden bu yana 'ateşin içine' çekilmeye çalışılıyor. Gezi olayları sırasında öğrenciler okul müdürleri ve öğretmenleri tarafından eyleme götürülmüştü.
Okmeydanı'nda geçen hafta iki kişinin öldüğü olaylar da liselilere ateşletildi. DHKP-C'nin sahne aldığı olaylar sırasında Kağıthane İTO Ticaret Meslek Lisesi basılmak istendi. Okulu işgal amacıyla gelen yüzleri maskeli ve molotoflu grup polis aracına molotofla saldırdı. Dün de sosyal medyada Sarıgazi Ticaret Meslek Lisesinin işgal ediliği yönünde mesajlar atıldı. Liseliler, 301 madencimizin hayatını kaybettiği facianın ardından da kullanılmaya çalışıldı. Soma, İstanbul, Ankara ve İzmir'de dersten çıkan öğrenciler sokaklara çekildi. Adana'daki liseli eylemlerinin organizatörü ise CHP Adana milletvekili Ali Demirçalı oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...