Başbakan Erdoğan: 'Sabotaj için gençler kullanılıyor'

Başbakan Erdoğan: 'Sabotaj için gençler kullanılıyor'

GÜNDEM Haberleri

'Çözüm Sürecini sabote etmek için gençleri kışkırtıyorlar. Ama Türkiye asla Ukrayna olmayacak...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü dolayısıyla Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nin düzenlediği "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katıldı. Burada salonu dolduran gençlere seslenen Başbakan'ın gündeminde bugün başlangıcının yıldönümü olan Gezi olaylarının yanı sıra çözüm süreci de vardı. Gençlere "Fethin manasını, ruhunu çok iyi anlamak, Fatih'in vizyonunu kavramak durumundayız" diyen Erdoğan özetle şunları söyledi: Fetih işgal, gasp değildir sevgili gençler. Fetih köhnemiş kilitleri açmak, gönüllere girmektir. Zalime dur diyebilmek, zulme itiraz edebilmektir. Değişim, dönüşümdür. nbsp;
DİKİLİ AĞAÇLARI YOK
Fikrin, düşüncenin olmadığı yerde şiddet vardır. İşte bu geziciler fikri olmayandır. Onlar dikili bir ağacı olmayandır. İşte siz öyle bir gençlik olmayacaksınız, kalemle konuşacaksınız. Diyarbakır'da gördünüz değil mi? 23 Nisan'da çocuklar dağa kaçırıldı. Ne dedi aileler BDP'lilere; "Sizin çocuklarınız ABD'de okurken bizim evlatlarımız dağa kaçırılıyor."
Terör ve uyuşturucu örgütleri madden ve manen zayıf gençleri kullanır. Cemaat adı altında örgütlenen istismarcılara karşı da uyanık olun. Bir yıl önce provasını İstanbul'da yaptılar. Büyük Türkiye'yi durdurmak için, çözüm sürecini sabote etmek için gençleri kullandılar. Bunu başaramayacaklar. Çünkü Türkiye'de 1453'e, 1071'e sahip çıkan, bayrağına ve istiklaline aşık bir gençlik var. İşte o gençliğin sabrı o tuzağı bozdu dağıttı. Yine o tuzağı canlandırmak istiyorlar. Artist, sanatçı görünümünde bir takım müsveddeler yeni acılar yaşansın diye isyan çağrısı yapıyor. Ama bu gençlik kulak asmayacak. nbsp;İnşallah seçme ve seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Bakıyorsunuz bir MHP'li yetkili, "parlamentoyu çoluk çocuğa mı teslim edeceğiz" diyor. Ben MHP'ye gönül veren gençliğe de sesleniyorum; Size güvenmeyen bu zihniyetin peşinden nasıl gidiyorsunuz?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...