Çatıda isim yok 'anlaşma' var

Çatıda isim yok 'anlaşma' var

Politika Haberleri

Köşk için aday belirleme turlarını sürdüren Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bir araya geldi. İki lider isim değil formül konuştu.

Köşk için iki ayrı koldan nabız tutan MHP ve CHP liderleri dün zirvede bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ortaya attığı "çatı aday" formülünün ele alındığı Bahçeli-Kemal Kılıçdaroğlu buluşması dün TBMM'de gerçekleşti ve yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede, Bahçeli, çatı aday önerisi ile neyi kastettiklerini ve cumhurbaşkanlığı seçiminin krize dönüşmeden nasıl sonuçlanacağı konusundakil görüşlerini ve bu konudaki temaslarını aktardı. Buluşmada Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Gül'e adaylık önerdiği yönündeki haberleri hatırlatarak, "Aslı var mı?" diye sordu. Bahçeli ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, medyada yazılan her şeye inanılmaması gerektiğini söyledi. Bahçeli, kendisinin CHP ve MHP'nin ortak aday çıkarmasından ziyade, tüm kesimlerin üzerinde uzlaşabileceği, herkese sıcak gelebilecek bir ismin cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini belirtti.
İADE-İ ZİYARET OLACAK
Görüşmede iki lider, muhtemel bir ortak adayın iki partinin "tabanından" destek görecek bir isim olması gerektiği görüşünü paylaştı. İki lider temasların sürdürülmesi konusunda görüş birliğine varırken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kendisinin şu anda sivil toplum ve meslek örgütleri ile görüşmeleri sürdürdüğünü, Çankaya turlarının ikinci ayağını da siyasi partilerin oluşturduğunu belirterek, bu kapsamda Bahçeli'ye ziyarette bulunacağını ifade etti.
Şükran Kaban / TÜRKİYE GAZETESİ


nbsp;Çatıda isim yok 'anlaşma' var


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, yarın seçimin tekrarlanacağı Yalova'daki etkinlikte Volkan Konak konserini yağmur altında izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...