Gül Harvard'da konuştu: Kurumlar çalışıyor şüpheniz olmasın

Gül Harvard'da konuştu: Kurumlar çalışıyor şüpheniz olmasın

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, ABD'de konuştu: 'Ülkemizde kurumların çalıştığından bir şüpheniz olmasın. Siyaset bazen kırıcı oluyor.'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Harvard Kennedy School'da düzenlenen konferansta "Güncel Bölgesel Konular ve Geleceğe Bakış" konulu bir konuşma yaptı ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Gül özetle şunları söyledi:
gt; Türkiye'de kurumların çalıştığından bir şüpheniz olmasın. Özellikle hukuk kurumlarının bir kararı, yanlışı söz konusu olursa bununla ilgili şikayetler mahkemelere gider, onların kararları daima üst mahkemelerin itirazına açıktır. Nihai kararla tatmin olmazsanız AİHM var.
gt; 4 eski bakan hakkındaki iddialar hukuk sistemi içerisinde soruşturulacak. TBMM'de araştırma komisyonu kuruldu, bazı davalar açıldı. gt;?Gezi Parkı olaylarının bir kısmı, ABD'nin terör örgütü listesinde yer alan, illegal örgütlerce istismar edildi. İnsanların sokağa dökülmesi için kışkırtıldı. Polis de müdahale etti.
gt; Çoğulculuğun, demokrasinin temel argümanlarından birisi olan farklı siyasi partiler ve görüşler, birbiriyle yarışacaklar, yarışırlarken maalesef bazen bugünlerde şikayet ettiğimiz daha kırıcı ve zaman zaman daha yüksek tansiyon söz konusu oluyor. nbsp;
gt; Suriye'de acılarının dindirilmesine yönelik güçlü ve koordineli eylem için ısrarcı olmalıyız.
gt; Uluslararası toplum ve Türkiye, Kırım'ın ilhakını tanımamaktadır. Kırım halkının ve Tatarların güvenliği, bölgedeki defakto Rus otoritelerinin sorumluluğundadır.
gt; Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi için hâlâ umut var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...