Kapalıçarşı gece de açık

Kapalıçarşı gece de açık

Ekonomi Haberleri

İstanbul Shopping Fest kapsamında Altın Günü düzenlenecek. Altın ve pırlantada dev indirimler yapılacak, Kapalıçarşı da gece yarısına kadar açık kalacak.

Marka değeri hızla yükselen İstanbul, dev bir organizasyona daha imza atıyor. Bu yıl 4'üncü defa düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest kapsamındaki "Altın Günü" ise kredi kartına taksit yasağı sebebiyle zor günler yaşayan kuyumculara çıkış yolu olacak. Perakende derneklerinin organize edeceği Altın Günü, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ile İstanbul Kuyumcular Odası iş birliği ile 12 Haziran'da düzenlenecek. Odaya bağlı 3 bin kuyumcu ile BMD bünyesindeki 2 bin 500 satış noktasında indirim ve kampanyalar yapacak. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan İstanbul Shopping Fest'in ilk yılı olan 2011'de, 40 günlük süre boyunca satışların yüzde 26 arttığını, 8 milyar TL ciro yapıldığını hatırlattı. Doğan, "Bu ciro içinde kuyumun payı 119 milyon TL oldu. 2012'de alışveriş yüzde 35 arttı, kuyum harcaması 173 milyon liraya yükseldi. 2013'te 23 günlük festival boyunca 8.2 milyar liralık alışveriş yapıldı. Bu yıl hem alışverişin hem kuyum harcama hacminin artmasını bekliyoruz. Altın Günü, yabancı turist için de fırsat olacak" dedi. İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler de bu dönemde 'tek taş' satıcısı mağazaların Altın Günü kapsamında "çok çarpıcı" fiyatlar sunacaklarını, evlilik hazırlığı yapanların kaçırmamasını istedi. 12 Haziran'ın bir sürprizi de tarihi ve turistik alışveriş mekanı olan Kapalıçarşı'nın gece 22.00'ye kadar açık kalması olacak. Dünyanın ilk kapalı alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'nın sokakları, özel olarak süslenecek. Katılan mağazalar, yapıştırılacak İSF logoları ile kolaylıkla tespit edilebilecek.


JEAN GÜNÜ DE VAR, AYAKKABI GÜNÜ DE

Dünyanın ilk kapalı alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı, 12 Haziran'da Altın Günü sebebiyle gece de açık olacak. Bu yıl 7-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Shopping Fest, 7 Haziran'da Mall Of İstanbul'daki parti ile açılacak, 27 Haziran'da Vialand'deki parti ile kapanacak. 9 Haziran'da Mahmutpaşa, Nuriosmaniye bölgesinde 'İstanbul'da Tarihi Alışveriş' konseptli davet verilecek. 8 Haziran Jean Günü, 14 Haziran "Evini Güzelleştir Günü", 21 Haziran "Çanta Ayakkabı", 22 Haziran ise Kozmetik günü olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...