'Borcunuzu ödeyelim' diyenlere kanmayın

'Borcunuzu ödeyelim' diyenlere kanmayın

Ekonomi Haberleri

"Borcunuzu biz kapatalım, siz bize taksitle ödeyin" diyenler, hem borcu ödemiyor hem de karttan yeni para çekerek ortadan kayboluyor

Telefon ve internet yoluyla gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemleri ayyuka çıktı. Her gün yeni bir yöntem bulan kötü niyetli kişilere karşı vatandaşları uyaran yetkililer, "Telefonda bir şeye onay verirken çok dikkatli olun" uyarısı yapıyor. Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş'ın verdiği bilgiye göre, "Borcunuzu kapatalım, siz taksitle bize ödeyin" yalanı, dolandırıcıların son yöntemi oldu. Bunun için telefonla arayan kişiler, borçlu kişiye, "Kredi kartı borcunuzu hiç masrafsız kapatalım. Boşa faiz ödemeyin. Siz bize taksitle ödeyin" diyor. Borçlu kişi o telaşla "Kabul ediyor musunuz?" sorusunu "evet" olarak cevaplıyor. Ardından kart numarası, hatta güvenlik numarasını isteyen kötü niyetli kişiler, tüketicinin kartından para çekiyor. Ancak mevcut borcunu kapatmıyor. Böylece tüketici, borcunu taksitlendirmeye çalışırken, yeni bir borcun altına girmiş oluyor. ÇETKODER Başkanı Mustafa Göktaş, "Aramalar cep telefonu, 850'li telefonlar, 212 veya 216 alan kodlu telefondan yapılabiliyor. İnternet sitesi ismi, telefon numarası gibi bilgiler vererek güven sağlamaya çalışıyorlar. Tanınmış şirketlerin isimlerini alarak tüketiciyi yanıltıyorlar. Verdikleri telefon numarası bir gün sonra iptal edilebilir, internet sitesi görüntü olabilir. Bunun için tüketiciler çok dikkatli olmalı. Kimse kimsenin borcunu ödemez. Asla kimlik numaranızı, kredi kartı bilginizi, güvenlik numaranızı paylaşmayın. Bir anlık gafletle verseniz dahi, hemen o kartınızı iptal ettirin. Aksi halde mağduriyetiniz artar" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...