İhracatta otomotiv üstünlüğü

İhracatta otomotiv üstünlüğü

Ekonomi Haberleri

Nisan ayında 13.4 milyar dolarlık ihracat, 20.6 milyar dolarlık da ithalat yapıldı. En fazla satışı, 1.7 milyar dolarla otomotiv sektörü gerçekleştirdi

İhracat arttı, ithalat azaldı. Türkiye'de nisan ayında ihracat yüzde 7.9 artarak 13 milyar 449 milyon dolara yükseldi. İthalat ise yüzde 9.5 geriledi ve 20 milyar 662 milyon dolar olarak hesaplandı. Söz konusu dönemde dış ticaret açığı yüzde 30.3 azalarak 10 milyar 356 milyon dolardan 7 milyar 214 milyon dolara düştü. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 54.6'dan yüzde 65.1'e yükseldi. nbsp;Otomotiv sektörü, nisan ayında da liderliği bırakmadı. En büyük ihracat kalemi, 1 milyar 704 milyon 801 bin dolarla motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosiklet ve diğer kara taşıtları ile yedek parça ve aksesuarları oldu. Otomotiv sektörünü, 1.2 milyar dolarla kazan, makine, mekanik cihaz ve aletler, nükleer reaktörler ile bunların aksam ve parçaları izledi. Demir çelik ile elektrikli ve elektronik ürünlerle, görüntülü cihazlar da en fazla ihracatı yapılan ürünler arasında yer aldı. 10 yıldır en fazla ihracat yapan sektörler arasında 8 defa lider olan otomotiv sektörü, bu yıl 9'uncu liderliği elde etmeyi hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...