Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yatırımcılar güvendi mayısta satıp gitmedi

Yatırımcılar  güvendi mayısta satıp gitmedi

Ekonomi Haberleri

Seçim öncesinde borsada başlayan ralli, azalan "siyasi risk", düşen "faiz" ve "döviz"den aldığı destekle mayısta da devam etti.

nbsp;Yatırımcılar  güvendi mayısta satıp gitmedi


'GEZİ' öncesine altı bin puan kaldı
Geçen yıl 22 Mayıs'ta borsa 93.398'i görerek tarihî rekor kırmıştı. O gün ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke'nin "bol dolar döneminin biteceğini ilk defa söylemesi" üzerine 31 Mayıs'ta borsa, 85.990 puandan kapandı. Yine bu tarihte başlayan "Gezi Parkı" olaylarının büyümesi üzerine borsa, 24 Haziran'a 70 bine kadar geriledi. Olayların üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, borsa hâlâ "Gezi" öncesi seviyelere gelemedi. "17 Aralık" sürecinin piyasalara verdiği tahribat da bunda etkili oldu. Borsa grafiğine bakıldığında, geçen yıl 31 Mayıs-3 Haziran arasında oluşan ve yaklaşık 2500 puanlık fiyat boşluğu dikkat çekiyor. Söz konusu "grafik kopması" 82.218 ve 84.867 seviyeleri arasında gerçekleşti. Son kapanışını 79.290'dan yapan borsanın, önümüzdeki süreçte bu fiyat boşluğunu kapatması, bu anlamda ilk olarak 82 bin puanı hedef alması bekleniyor.






Gram altın, 2014'ün en düşüğünde

Risk iştahının artmasıyla beraber hisse senedi piyasalarına ilginin yükselmesi, altını da gözden düşürdü. Son bir haftadır küresel piyasalarda Ukrayna geriliminin azalması, Asya'da fiziki talebin düşmesi ve ABD ekonomisine dair olumlu beklentilerin yükselmesi, "güvenli liman" ihtiyacını da azaltmıştı. Uluslararası piyasalarda geride barıktığımız hafta başında 1308 doları gören ons, haftayı 1250 doların hemen üzerinde tamamladı. Gram altın da 84.50'ye gerileyerek 2014 yılının en düşük seviyesini gördü. Hem onstaki gerileme hem de Dolar/TL kurundaki düşüş, gram altın üzerinde baskı oluşturuyor.


Ö.Faruk Bingöl nbsp;ANALİZ
TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...