'İlle de yerli otomobil'

/ Kaynak: İHA
'İlle de yerli otomobil'

Ekonomi Haberleri  / İHA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de özellikle otomobilin geçiş sürecinde bir yerli marka üretmesini çok ama çok önemsiyoruz" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Yeşilova Mahallesi'nde vatandaşlara yönelik düzenlenen kahvaltıya katıldı. Bakan Işık ile birlikte İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve Yeşilova Mahallesi Muhtarı Selahattin Kural'ın da katıldığı kahvaltılı programa mahalle sakinlerinin ilgisi büyük oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ın iş kanununa göre çalışan, yani devlet memuru kanununa değil de iş kanununa göre çalışan bir kurum olduğunu belirterek şöyle konuştu: "TÜBİTAK bazen proje bazında eleman istihdam eder proje bittiği zaman oradaki elemanların işleri bitmiş olur. Bazen de iş akdi sözleşmesiyle alınır herhangi bir nedenle işlerinin devamı uygun görülmeyenler oradaki yetkililerin kararıyla işlerine son da verilir, yeni eleman da alınır. Bu sonuçta iş kanununa göre yapılan bir işlemdir. Olağanüstü bir durum yok. TÜBİTAK'ta böyle şeyler, çok fazla işten çıkarmalar var denilecek bir durum da yok" diye konuştu.
ALİ KOÇ'A CEVAP VERDİ
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un "Türkiye'nin daha fazla büyük firmaya ihtiyacı yok" sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Işık, yerli otomobil markası konusuna da değindi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bunun Koç Holding'in kendi görüşü olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Koç Holding şu anda iki küresel firmayla çok güçlü işbirliği yapan bir holdingimiz. Ama biz Türkiye'de özellikle otomobilin geçiş sürecinde, yani içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara ve bu tip otomobillere geçiş sürecinde Türkiye'nin bir yerli marka üretmesini çok ama çok önemsiyoruz. Bununla ilgili de özellikle yeni teknolojiyi Türkiye'nin ıskalamaması için öncelikle hibrit ve elektrikli otomobil teknolojisini Türkiye'nin ıskalamaması için gerek TÜBİTAK olarak gerek Türkiye'nin diğer kurumları olarak üzerimize düşen çalışmayı yürütüyoruz. Bu noktada amacımız, hedefimiz bu batarya teknolojisine Türkiye'nin mutlaka sahip olması ve bu teknolojinin uygulandığı otomobillerin Türkiye'de yoğun olarak üretilmesi ve dünyaya da buradan satılmasıdır. Bu önceliğimiz var ve buna yönelik sistematik çalışmamız devam ediyor. TÜBİTAK'ın çağrısının birisi sonuçlandı. Şu an kazanan firmayla yazışmalar devam ediyor. Bu yazışmalar neticelenince gerekli açıklama sizler aracılığıyla kamuoyuna yapılacak."

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...