Hacıosmanoğlu'ndan inanılmaz iddia !

/ Kaynak: İHA
Hacıosmanoğlu'ndan inanılmaz iddia !

SPOR Haberleri  / İHA

Trabzonspor Kulübü'nün 32. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı bugün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapıldı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, şampiyonluk konusunda 3-5 ay daha sabırlı olunmasını isteyerek, "UEFA onların biletini kestiği zaman hepimiz bunun sevincini yaşayacağız" dedi. nbsp;Kendisine yönelik yapılan eleştirilerin ardından söz alarak kürsüye çıkan Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'a karşılıksız hizmet etmek şereftir. Bir yıldır başkanlık yapıyoruz. Hiçbir başkanın ağzından duymamışsınızdır belki ama ben yaptığım yanlışları söyleyebilecek kadar medeni cesarete sahip bir insanım. 'Geriye gitseydim yaptıklarımın yarısını yapmazdım' ifadesini daha önce evet kullandım. Trabzonspor büyük marka. Hatalar yaparsınız. Ama yaptığınız hatayı kabul etmek erdemliktir. Onlardan ders çıkarırsınız bir sonraki seferde onu yapmazsınız" diye konuştu. nbsp;"Son bir yılda verdiğim mücadeleyi hayatımın 5 yılımda verseydim Türkiye'nin en zenginlerinden biri olurdum" diyen Hacıosmanoğlu, gece yatarken bile rüyasında Euro ve Dolar gördüğünü söyledi. nbsp;Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadığını, eleştirirken gerçekleri bilmek gerektiğini kaydeden Hacıosmanoğlu "Seçim öncesinde Hayrettin Hacısalihoğlu, 'Kim bu kulübü önümüzdeki sene iflas ettirmez ve orta sıralara oynatırsa şampiyon olmuş gibi sayarım' dedi. Bugün ne oldu da farklı düşünüyor. Bir sebepten dolayı 1461 Trabzon'u kendisine veremedik o yüzden sanırım. Çok çirkin ahlaksız buluyorum. Kim yapıyorsa da ahlaksızın dik alasıdır. Bağışları üzerine alacak mı yazdırdınız diye soruyorlar. Kim Trabzonspor'da hakkı olmayan parayı üzerine alacak olarak yazdırırsa şerefsizin dik alasıdır. Bunu iddia eden de onun daniskasıdır. Eleştirileri dikkate alacağız ona göre hareket edeceğiz ama haksız olanlara cevap vereceğiz" şeklinde konuştu.


ESKİ BAŞKAN SADRİ ŞENER'LE İLGİLİ DAVAYI KONUŞTU


Sadri Şener hakkında açılan davayla ilgili olarak da konuşan Hacıosmanoğlu "Kulüpte maddi ve manevi sıkıntılar yaşandığı konuşuluyordu seçim öncesinde. Biz de geldiğimiz de, 'Hesap soracağız' dedik. Bu benim şahsi meselem değildir. İbrahim Hacıosmanoğlu, Sadri Şener meselesi değildir. Geldik ve bağımsız denetçilere incelettik kulübü. Ardından bulunan olumsuzlukları da devletin yetkili makamlarının önüne koyduk. Bizimle alakalı bir şey değildir bu. Bundan camia zarar görmez tam aksine hesap sorulabilir bir Trabzonspor'u Türkiye'ye örnek gösterirsek, bizdekilerin 10 katı kirli olan kulüplere de inşallah böyle yönetimler gelir ve onlara da hesabını sorar. Biz kendimizi temizleyebilirsek Türkiye'ye örnek oluruz. Biz kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz. Ancak bulunan serbest denetim raporlarını da adli makamlara iletmek durumundayız" ifadelerini kullandı.


Yargıtay'ın Trabzonspor için yeniden seçim kararı verme ihtimaliyle ilgili olarak konuşan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:


"Kongrenin 2,5 yıllık olmasını biz istemedik. Seçim oldu aday olduk. Altı aylık seçilip tekrar aday olabilirdik. Mahkeme süreci oldu. Ne olduysa iki ayda mahkeme karar verdi. Hazirun cetveli olmadan mahkeme karar verdi. Ama hazirun cetveli olmadan mahkeme karar veremez. Yargıtay bunu değerlendirecektir. Bu kadar kısa zamanda Mahkemenin bu kararını manidar bulduğumuz için görevimize devam edeceğimizi söyledik. Büyüklerimize saygı duyacağız ama 'Ben varken Trabzonspor var, ben yokken yok' anlayışı hiçbir zaman fayda getirmemiştir. Yargıtay'ın iki ay içerisinde nasıl karar verdiğini ben yeni idrak ediyorum. Büyüklerimize değer vereceğiz, saygı duyacağız ancak emeğimizi çalanların kararları Yargıtay da uzun süredir dururken onların büyükleri gidip orayı eşelemiyor. Ancak, 'Trabzonspor'un her şeyiyim' diyen Faruk Özak, Yargıtay kararlarının peşine düşmüş. İşte Faruk Özak da bu. Ben de saygı duymuyorum. Sokaktaki en mazlum olan insana saygı duyarım ama böyle çalışma içerisinde olan insana saygı duymam. Bu kulüpteki olumsuzluklar ortaya çıktıkça sorumlunun Faruk Özak olduğunu göreceğiz."


"EMEĞİMİZİ ÇALANLARLA KAVGAMIZ ELBETTE OLACAK"


İbrahim Hacıosmanoğlu, "Emeğimizi çalanlarla elbette kavgamız olacak ama bunu camialar arasında bir kavgaya dönüştürmeyeceğiz" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bizim meselemiz bizim emeğimizi çalanlarla. O adını anmak istemediğim adamların olduğu yerde benim daha çok dostum var. Bizim Anadolu kulüpleriyle nasıl iyi ilişkiler içerisinde olduğumuzu önümüzdeki sezon oluşacak olan yeni federasyonda Trabzonspor'un Anadolu kulüpleriyle nasıl beraber hareket ettiğini göreceğiz. Bu federasyon Allah nasip ederse önümüzdeki sene devam etmeyecek. Geliyoruz kupa meselesine. Kupa Başbakan'da deniliyor. Trabzonspor hakkını kimde olursa olsun alması lazım"


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yüksek cezalar alması gerektiğini belirten Hacıosmanoğlu, "O dönemde Trabzonspor başkanının, Tahkim Kurulu kupayı Fenerbahçe'ye onaylayana kadar Fenerbahçe ve kadim dostu Aziz Yıldırım ile ilgili, 'Millet birbirinin başını kesiyor, 25 sene ceza alıyor. Aziz bey ne yaptı da 150 sene ile yargılıyorsunuz" diye bir açıklaması var sadece. O açıklamayı ne kadar eleştirdiniz? Ben eleştiriyorum. 160 sene değil, 560 sene alsın. Milyonlarca insanın geleceğini, hayallerini söküp aldı bu insanlar. Bir baklava çalan senelerce yatıyor. Bizim ise sadece kupamız değil 50 milyonun üzerinde kaybımız oldu" dedi.


Avrupa'da en iyi avukatlar ile çalıştıklarını avukatların Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın avukatlığını kabul etmeyenlerden oluştuğunu ifade eden Hacıosmanoğlu "Bize sadece şu şartı sundular; 'Eğer vazgeçecekseniz davayı almayalım' dediler. Kararlı olduğumuzu görünce davayı da sonuç odaklı yaptık. Davayı kazanırsalar 400 bin Euro alacaklar. Bugüne kadar da dava kaybettikleri görülmemiş. Kendilerine raporlar sunduk. Bizim son yaptığımız şikayet Fenerbahçe için değildi. TFF'nin mahkeme kararlarına uymadığına dair dilekçe verdik. Bu başlayan yeni soruşturma da budur. Avukatlık konusunda bize yardımcı olan hukuk kurulumuza teşekkür ediyorum huzurlarınızda. Biz iç ve dış yanlışlarla mücadele ederken rakiplere malzeme verdiğimiz yönünde eleştiriliyoruz. Keşke bunu kullansın rakiplerimiz. Bunu kullanamazlar. Yeniden yargılama süreci başlayacakmış. Deliller ortaya çıkmış. Bunu kapatmak için UEFA'dan gelen yazıyla gündemi değiştirmeye çalışıyormuşuz. Lobilerle algı yönetmek sizin işiniz ancak bizim işimiz ilahi adaletin tecelli etmesini sağlamaktır. Bahsettikleri yeni delil, eski futbolcumuz Semavi'nin Sivaslı futbolcu Abdurrahman'a para verecekmiş. İki yıl sonra bunu söylüyorlar. Etekleri tutuştu böyle konuşuyorlar. Bu işleri becerebilmiş olsaydık elimizdeki şampiyonluğu çaldırmazdık. Bizim dört şampiyonluğumuz çalınmış bugüne kadar. Manuple edilmiş şampiyonlukları Allah bize nasip etmesin" diye konuştu.


"TAKIMIMIZIN OLACAK OLAN HOCASIYLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK"


Hacıosmanoğlu, konuşmasında Trabzonspor'un gündemindeki en önemli konulardan biri olan "teknik direktörün kim olacağı? " konusunda da yine net ifadeler kullanmaktan kaçındı. Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak için çalışma yaptıklarını belirten Hacıosmanoğlu "Dördüncülüğe oynayacak bir Trabzonspor'un başkanı olmayı ben kabul etmem. Yeni sezon için girişimlerimiz devam ediyor. Takımımızın olacak olan hocasıyla birlikte çalışmalarımıza başladık. Terini sonuna kadar akıtan sonuç alacak bir takım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diyerek Hami Mandıralı ile devam edip etmeyeceklerini yine net olarak açıklamadı.


Hacıosmanoğlu, konuşmasını bitirip kürsüden ayrıldıktan sonra tekrar kürsüye gelerek Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz hakkında açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, "Abdurrahman üzerinden para geldiğini söylüyor. Ben bu konuda çok eleştiri aldım. Otyakmaz, bir gün bana dedi ki, 'Hırsızlar duruyor, siz konuşuyorsunuz onlar gidiyor herkes bana bakıyor. Ben bu işin içinde yokum. Maç satan ailesini satar. Beni bu işten ayırır mısın?' Bende bir açıklamamda dedim ki, 'Sivasspor başkanı delikanlı adamdır bunları söylediği yerde bittiği noktadır.' O konuşmanın sonunda bana şunu söyledi; 'Ben bu işin içinde yokum ama benim futbolcularıma alttan çalıştılar.' Şimdi bugün Semavi'nin üzerinden Trabzonspor'un para yolladığını söyleyip, orta yapıp Fenerbahçe'nin kafa atmasına zemin hazırlayan Sivas başkanına buradan söylüyorum. O sözünü delikanlı gibi çıkıp kamuoyuyla paylaşsın" dedi.


Hacıosmanoğlu, son olarak gelinen süreçte 3-5 ay daha sabredilmesi gerektiğini ifade ederek "Trabzonspor'un her hangi bir olumsuz olayı çıktığı zaman onurlu insanlarız. Delilleri ortaya koyun ben kendi elimle dilekçe veririm, 'PTT 1. Lig de şerefimizle namusumuzla oynarız' diye. Biz Avrupa'ya müracaat edeceğiz diyorlar. Konuştukça zaten batıyorlar. 3-5 ay daha sabırlı olalım. UEFA onların biletini kestiği zaman hepimiz bunun sevincini yaşayacağız" dedi.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...