Bakan'a CNN muhabiri soruldu

/ Kaynak: İHA
Bakan'a CNN muhabiri soruldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bakan Fikri Işık, Taksim'de CNN International muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Taksim'de CNN International muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Daha büyük olayların olduğu ülkelere ilgi göstermeyen basın gruplarının Türkiye'ye neden bu kadar ilgi gösterdiğini anlamıyorum" dedi.

Altunizade'de Faziletliler Kulübü Merkezi'nin açılış programına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taksim'de CNN International muhabiri Ivan Watson'un gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine Bakan Işık, "Dış basının bazı organları Türkiye'de çok büyük sıkıntılar varmış gibi yayınlar yapılıyor. Bunun ülkemiz insanı tarafından fark edildiğini biliyoruz. Bundan çok daha büyük olayların olduğu pek çok ülkeye ilgi göstermeyen basın gruplarının Türkiye'ye neden bu kadar ilgi gösterdiğini anlamakta zorlanıyoruz. Benim çağrım barışçıl olsun. Kimsenin burnu kanamasın temennimiz bu" dedi.

"KİMSENİN BURNUNUN KANAMASINI İSTEMİYORUZ"

Türkiye'de anma yapmanın yasak olmadığını kaydeden Bakan Işık, "Bir konuyla ilgili program yapmak, anmak yasak değil. Bunu herkes yapabilir. Bizim hukuk sistemimizde bir sınırlama yoktur. Her şeyin yeri var. Bir anmayı Türkiye'de yeni bir sorun, problem çıkarma anlayışında değil de amacınız eğer gerçekten barışçıl güzel bir gösteri yapmaksa bunu idarenin verdiği çerçevede verdiği yerlerde yapmak en doğrusudur. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Hiç kimsensin bu olaylardan zarar görmesini istemiyoruz. Toprağa düşen her can bizim canımız. Adı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun hepsi bizim canımız. Bir tek canımızın daha toprağa düşmesini istemiyoruz. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Herkes bu ülkede birlikte yaşamanın önemine dikkat etsin" şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPIYLA MÜCADELENİN ÖNEMİNE VARMALIYIZ"

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı binasında incelemeler yapıldığına dair soru üzerine ise Bakan Işık, dinlenmelere yönelik atılmış bir adım olduğunu belirterek, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda daha önce sahte isimlerle Türkiye'nin hiçbir şekilde terörle, uyuşturucuyla alakası olamayacak insanların farklı gerekçelerle dinlenmesi vahim bir durum. Türkiye'ye yakışmayan bir durum. Buna cesaret edecek pervasız bir yapı var. Bu paralel yapıyla mücadelenin ne kadar önemli olduğunu anlamayanlar, eminin bu dinleme kayıtları, hele hele birbiriyle alakası olamayan iki insanı aynı terör örgütünün iki üyesiymiş gibi sahte isimlerle dinleme pervasızlığını gösteren yapının eminin farkına varırlar. Bu pervasızlığı gösterenler, Türkiye'de adeta herkesi dinleniyoruz noktasına taşıyanların hukuk içinde yargıda hesap vermesi lazım. Zannediyorum buna yönelik atılmış önemli bir adım" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...