Siirt'te Kur'an Kursu öğrencileri kaçırıldı

/ Kaynak: AA
Siirt'te Kur'an Kursu öğrencileri kaçırıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Siirt'in Baykan ilçesinde sınava girmek için gece yola çıkan iki Kur'an kursu öğrencisinin kaçırıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Baykan ilçesinde sabah sınava girmek için gece yola çıkan Kur'an kursu öğrencileri Ramazan Topuz (17) ve İlyas Topçi'nin (16) kaçırıldığı ileri sürüldü. Kaçırıldıkları otomobilden atlayan Topuz kurtulurken diğer öğrenci İlyas Topçi(16) sabah saatlerinde baygın halde ve yaralı olarak yol kenarında vatandaşlar tarafından bulundu.

Jandarma, olayda araçtan atlayarak kurtulan Topuz'un ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı.

Ayrıca çocukların terör örgütü tarafından kaçırılma ihtimalini araştıran güvenlik güçleri, yol üzerindeki tüm MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Polis, görgü tanıklarını da dinledi.

Araçtan atlayan Topuz, Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi. Topuz'un güvenlik nedeniyle akrabaları dışında kimseyle görüştürülmediği öğrenildi.

Yol kenarında ağır yaralı bulunan Topçi ise Siirt Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Topçi'nin ailesi tepkili

Van'ın Erciş ilçesinde kalan Topçi'nin ailesi hastaneye gelerek, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Topçi'nin amcası Yakup Topçi, çocuklarının okumak için kursa gönderdiklerini, hiç kimseyle husumetleri olmadığı halde birileri tarafından çocuklarının kaçırıldığını söyledi.

Jandarmanın kendilerine bilgi vermesiyle olayı öğrendiklerini aktaran Topçi, şöyle konuştu:

"Polisler ağabeyimi aramış. Ağabeyimde İstanbul'da çalıştığı için bana haber verdiler. Biz de apar topar geldik. Dün akşam sabah gireceği sınav için arkadaşıyla Kurtalan'a gitmek için yola çıkmışlar. Olayda dün gece meydana gelmiş. Sabah saatlerinde ağır yaralı olarak yol kenarında bulunmuş. Bunu kimin neden yaptığını bilmiyoruz."

Öğrencilerin eğitim gördüğü Veysel Karani Yatılı Erkek Kur'an kursu hocalarından Hayrettin Zeren de çocukların akşam kendilerinden izin alarak sınava sabah erken saatlerde yetişmek için Kurtalan'a gitmek için izin aldıklarını söyledi.

Yüzlerce öğrencileri olduğu ve endişeli olduklarını aktaran Zeren, şunları ifade etti:

"Öğrenciler sınava geç kalmamak için akşam yola çıktılar. Yolda açık kasalı bir pikap onları alıyor. Yolda şoför çocukları konuşturuyor. Tehlikeyi fark eden ve ortada oturan İlyas arkadaşı Ramazan'a işaret ederek atlamasını istiyor. Ramazan atlayınca İlyas atlamaya fırsat bulamıyor. Ramazan jandarmaya sığınıyor. Daha sonra İlyas, yol kenarında ağır yaralı olarak bulunuyor. İlyas kendisi mi atlamış yoksa atmışlar mı bilmiyoruz."

Yoğun bakımda tutulan İlyas'ın sağlık durumu hakkında ailesine bilgi veren Beyin Cerrahi Uzmanı Emrah Egemen, İlyas Topçi'nin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda kırıkların olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...