Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gezi'de teröristler meydana çıktı

Gezi'de teröristler meydana çıktı

GÜNDEM Haberleri

Gezi eylemlerinin 1. yıldönümü adıyla Taksim'de yürüyüş yapılmasına yönelik çağrılar karşılık bulmadı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin gündemini uzun bir süre meşgul eden Gezi olaylarının ardından 1 yıl geride kaldı.

ÜNLÜLER TWEET'LE DESTEK VERDİ

Geçen yıl sanat dünyasından gazetecilere kadar, beyaz Türkler olarak bilinen kesimlerin de ciddi bir desteğini alan eylemlere katılım bu yıl sınırlı sayıda oldu. 1 yıl önceki eylemlerde, Mehmet Ali Alabora ve Halit Ergenç gibi isimler de destek olmuş, hatta destek olmakla kalmamış bizzat ön saflarda yer almıştı. Bu yıl ise durum farklı oldu.

Haftalardır yapılan "1 milyon kişi Taksim'e" çağrılarına rağmen eyleme katılım az oldu. Ünlüler dünyası bu yıl eyleme katılmak yerine Twitter mesajlarıyla destek verdi.

SOKAKLAR TERÖRİSTLERE KALDI

Öte yandan eylemler için gün sayan DHKP-C gibi örgütlerin militanları da akşam saatlerinde sokaklara çıkmaya başladı. Gazi mahallesinde polisle çatışmaya giren gruplar, sokakları adeta savaş alanına çevirdi. Okmeydanı'nda da polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı, polise molotof kokteyli atıldı.

Gazi mahallesinden yola çıkan gruplar, polis engelini aşarak Okmeydanı'na ulaşmaya çalıştı. Polisle çatışan Gazi mahallesindeki grup, Okmeydanı'ndaki militanlarla birleşerek Taksim'e ulaşma amacında.

Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...