"AK Parti tüm belediyeleri kazanıyor"

/ Kaynak: İHA
"AK Parti tüm belediyeleri kazanıyor"

Politika Haberleri  / İHA

Bakan Güllüce, bir akrabasının düğününe katılmak üzere bugün akşam saatlerinde Erzurum'a geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 30 Mart mahalli idareler seçimlerinin iptal edildiği 13 yerde yarın yapılacak seçimler için iddialı konuşarak, "AK Parti yapılan anketlere göre bütün hepsini kazanıyor" dedi.

Bakan Güllüce, bir akrabasının düğününe katılmak üzere bugün akşam saatlerinde Erzurum'a geldi. Erzurum Havalimanı'nda Bakan Güllüce'yi, Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve bürokratlar karşıladı. Havalimanı çıkışında bir gazetecinin sorusu üzerine Bakan Güllüce, 1 Haziran'da 13 yerde yapılacak seçimlerde AK Parti'nin zaferle ayrılacağını belirtti. Bakan Güllüce, "Her yerde AK Parti kazanacak. Değerlendirecek bir şey yok. AK Parti kazanacak. Yapılan anketlerde her yerde AK Parti kazanıyor" dedi.

Bakan Güllüce, daha sonra Erzurum Havalimanı'ndan ayrılarak Palandöken Dağı'nda bulunan Dedeman Ski Lodge Oteli'ndeki düğün merasimine katıldı.

YSK tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yerde seçmenler yarın, sandık başına gidecek. 155 bin 311'i Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak. YSK, 30 Mart seçimlerinin ardından 13 yerde seçimi iptal etmiş, buralarda seçimin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. Bu yerlerden 3'ünde belediye başkanlığıyla birlikte belediye meclisi üyeliği, 2'sinde il genel meclisi üyeliği seçimi de yapılacak. Ayrıca, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Gömü Belediyesi'nin tüzel kişiliğinin devamı yönünde verilen Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin kararı uyarınca burada da ara seçim gerçekleştirilecek.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...