Oğlu için çatışmanın arasına daldı

/ Kaynak: İHA
Oğlu için çatışmanın arasına daldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bir binanın damında polis ile çatışan göstericilerin arasında küçük yaşta çocuğunun bulunduğunu belirten anne, çatışmaya aldırış etmeden binaya girdi.

Adana'da Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü protestolarında bir binanın damında polis ile çatışan göstericilerin arasında küçük yaşta çocuğunun bulunduğunu belirten anne, çatışmaya aldırış etmeden binaya girdi.

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, Atatürk Parkı'ndan AK Parti binasına yürüyerek izinsiz protesto gösterisi yapmak istedi. Park çıkışında polisin tazyikli su, biber gazı ve plastik mermili müdahalesi ile karşılaşan protestocular, ara sokaklara dağıldı. Bir grup, Büyükşehir Belediyesi'nin karşı tarafındaki çeşitli parti ofislerinin bulunduğu binaya girdi. Binanın çatısına çıkan grup, megafonla polislere seslenerek aşağıda bulunan Akrep diye tabir edilen shortland tipi araçlarla TOMA'lara sapan, havai fişekler ve çeşitli eşyaları atarak karşılık verdi. Bu sırada isminin M.D. olduğu öğrenilen bir kadın, binada 16 yaşındaki çocuğunun olduğunu belirterek binaya girmek istedi. Oğlunun çatışmadan bir zarar görmemesi ve polis tarafından gözaltına alınmasını engellemek isteyen kadın, "Canımı koyarım" diye haykırarak sürekli binaya girmek için hamle yaptı ancak çevredeki vatandaşlar engelledi. Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık'ın da olay yerine gelip ortalığı sakinleştirmeye çalıştığı sırada genç anne, çevredeki vatandaşların eşliğinde oğlunu kurtarmak için binaya girdi. Bazı protestocuların yaptığı çağrıyla damdaki eylemciler de sokağa inip sloganlar atarken, genç annenin çocuğunu alarak bölgeden hızla uzaklaştığı öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...