Darbe karşıtlarına seçim gözaltısı

/ Kaynak: AA
Darbe karşıtlarına seçim gözaltısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da onlarca darbe karşıtının "seçime engel" oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye, eş-Şarkiyye, Minya, Beni Suveyf ve Asyut kentlerinde, seçim merkezleri önünde gösteri düzenleyerek oy verme işlemlerine engel oldukları iddiasıyla onlarca darbe karşıtı gözaltına alındı.

Söz konusu kişilerin, şiddete teşvik, güvenlik güçlerine saldırı düzenlemek ve izinsiz nbsp; gösteri yapmakla suçlandıklarını belirten kaynaklar, gözaltı süresinin 15'er gün olduğunu kaydetti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak ve insan hakları dernekleri, Mısır'da 3 Temmuz 2013'ten bu yana tutuklananların sayısının 22 bini geçtiğini ifade ediyor.

Mısır'da 26 Mayıs'ta başlayan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin süresi, katılımın düşük olması nedeniyle 3 güne uzatılmıştı. Seçime katılımın yüzde 47 olduğu açıklanırken, Darbe karşıtı Ulusal İttifak, bunun yüzde 10'u geçmediğini savunuyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 96,7'sini Abdulfettah es-Sisi, yüzde 3,3'ünü Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi'nin aldığı duyurulmuştu. Kesin sonuçların en geç 5 Haziran'da açıklanması bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...