Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seçmen sandık başında! Ağrı ve Yalova'da oy verme işlemi başladı

/ Kaynak: AA
Seçmen sandık başında! Ağrı ve Yalova'da oy verme işlemi başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

YSK tarafından seçimlerin iptal edildiği, Yalova ve Ağrı'nın bulunduğu 2 il, 7 ilçe ve 4 beldede seçim heyecanı başladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler sandık başına gitti. 155 bin 311'i Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak.
Ağrı'da seçim
Ağrı'da oy verme işlemi saat 07.00'de başladı. Kentte 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için vatandaşlar sandık başına gidiyor. Ağrı'da, belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği için merkez ile köylerde 79 bin 498 seçmen, 310 sandıkta oy kullanıyor. Kent genelinde birçok seçmen, oy verme işleminin başladığı 07.00'den itibaren oylarını kullanacakları okullara gidiyor. Erken saatlerde gelen bazı seçmenler aileleriyle okullardaki sandıklarda oyunu kullanmaya başladı. Seçmenlerden 62 yaşındaki Mehmet Özbilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin kazasız belasız geçmesini temenni ederek, "İnşallah iyi geçecek, oy kullanmaya geldim, ikinci kez sandığa gittik. Erkenden geldim, oyumu kullanayım diye" dedi. Kemalettin Seydoğlu da haksızlığa karşı olduğunu ve sakat olduğu için erken geldiğini belirterek, "İnşallah seçimler hayırlı olur" ifadelerini kullandı. Behtaç Şimşek ise "Erken geldik. Saat 07.00'ye kadar bekledik. Haklı olan, hizmet kazansın. İlimiz için aydınlık yarınlar için oy kullanacağım. Ailece geldik, büyük bir katılım var" diye konuştu.
nbsp;Seçmen sandık başında! Ağrı ve Yalova'da oy verme işlemi başladı


Ağrı'da oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek.
BDP'nin 30 Mart'ta yerel seçimlerin iptali için Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yaptığı itiraz, 6 Nisan'da İl Seçim Kurulu'nca kabul edilmişti. nbsp;Ağrı İlSeçim Kurulu, yerel seçimlerin 1 Haziran'da yeniden yapılmasını kararlaştırmıştı.
Yalova'da seçim
Yalova'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararı doğrultusunda yenilenen belediye başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı. Seçmen sayısı 75 bin 813 olan kentte, 15 okul ile bir cezaevinde 245 sandık kuruldu. Vatandaşların saat 08.00'den itibaren kayıtlı oldukları binalara giderek oy kullanmaya başladığı Yalova'da seçim 17.00'de sona erecek ve sayıma geçilecek. Seçim, YSK'nın kararına göre sadece belediye başkanının belirlenmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta, il merkezinde oyların sayımından sonra AK Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla seçimi kazandığı açıklanmıştı. CHP'nin Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz nedeniyle oylar yeniden sayılmış ve bu kez CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla önde olduğu duyurulmuştu. AK Parti'nin, bazı kısıtlıların da oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK, belediye başkanlığı seçimini iptal etmişti. Belediye Meclisi üyelikleriyle ilgili seçim sonuçları ise onaylanmıştı.
Aydıntepe de sandık başında
Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde de oy verme işlemi başladı. Yapılan itiraz üzerine YSK tarafından iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verilen Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçimi için, saat 07.00'den itibaren seçmenler, sandık başına giderek oy vermeye başladı. Belediye başkanlığı için 8 sandıkta bin 752 seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Oy verme işlemi, saat 16.00'da sona erecek. Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde 30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu MHP adayı Haşim Şentürk'ün 755, AK Parti adayı Şükrü Yayan'ın 748 nbsp;oy aldığı belirtilmiş, AK Parti İl Başkanlığı oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulunca yeniden yapılan sayımda, AK Parti adayı Yayan'ın aldığı oy değişmemiş ancak MHP adayı Şentürk'ün oyları 755'ten 745'e düşmüştü. MHP İl Başkanlığı, Aydıntepe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 2014/88 sayılı kararı gereğince İl Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz dilekçesi vermiş ancak sonuç değişmeyince seçimin iptali için YSK'ya müracaat etmişti. İtirazı değerlendiren YSK, seçimi iptal ederek 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar vermişti.
Tercan'da seçim
Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesinde yenilenen yerel seçimlerde oy kullanma işlemi saat 07.00'de başladı. Çadırkaya'da yaşayan vatandaşlar, sabah erken saatlerde oy kullanacakları okullara ve diğer kamu binalarına geldi. Belde belediye başkanını seçmek üzere sandık başına giden seçmenler, seçim görevlilerince yapılan kontrollerin ardından oy kullanmaya başladı. Çadırkaya'da 6 sandıkta bin 188 seçmenin oy kullanması bekleniyor. Beldede oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek. Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesinde 30 Mart'taki seçimlerde MHP adayı Sait Durgun ve Saadet Partisi adayı İshak Birol nbsp;351'er oy alınca, yeniden sayım yapılmıştı. Sayım sonucunda MHP adayının 2 oy fazla aldığının açıklanması üzerine, Saadet Partisi buna itiraz etmişti. Yüksek Seçim Kurulu, itiraz üzerine seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...