Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başsavcılık düğmeye bastı! Dinlemenin üssüne casusluk baskını

Başsavcılık düğmeye bastı! Dinlemenin üssüne casusluk baskını

GÜNDEM Haberleri

Terörle mücadele ekipleri, dinleme arşivlerinin başka ülkelere aktarıldığı şüphesiyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na operasyon yaptı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının 'casusluk' iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Çok gizli yürütülen operasyon çarşamba akşam saatlerinde başladı. Baskında; aralarında kablolama ve sistem uzmanı ile bilgisayar mühendislerinin bulunduğu bilirkişi ekibi de yer aldı. Başsavcılık, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin hazırladığı rapor kapsamında dinleme kayıtlarının akıbetini araştırmaya başladı. TİB'deki 2012 yılı öncesi kayıtların önce çalındığı sonra da silindiği yönündeki bilgi üzerine harekete geçen savcılık, operasyon talimatı verdi. Teftiş Kurulu, TİB binasında 3 uydunun internet anteni tespit edildiğini, bunlardan birinin yabancı uyduya dönük olduğunu ortaya çıkarmıştı. Çok geniş yelpazedeki insanların, uluslararası mobil cihaz kodu numaraları üzerinden dinlendiği belirlenmişti. TİB'deki 2012 öncesine ait bütün dinleme kayıtları, geri dönüştürülemeyecek şekilde silinmişti. Sadece mahkeme kararları kurtarılmıştı. Müfettişler dinleme kayıtlarının yabancı ülke veya ülkelere servis edildiğini vurgulamıştı. Son operasyonda TİB'deki bütün bilgisayarların bağlı olduğu serverlere ve harddisklere el konuldu. Elde edilen cihazların tamamı uzman ekiplerce incelenecek. Operasyonu değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de adeta herkesi 'dinleniyoruz' noktasına taşıyanların yargıda mutlaka hesap vermesi lazım. Buna yönelik atılmış önemli bir adım" dedi. nbsp;
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...