Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu hastalığa derman bulunamıyor

/ Kaynak: İHA
Bu hastalığa derman bulunamıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ayaklarında ve ellerindeki yanma hissinden dolayı zor günler geçiren anne ve oğul, çare bulamayınca ayaklarını soğuk su koydukları leğenin içinde tutuyor.

Adana'da 45 yıl önce Sabriye (64) ve İbrahim Buğday (65) dünya evine girdi. Çiftin bu evlilikten 4 çocuğu oldu. Sabriye Buğday 30 yaşına geldiğinde ayaklarında ve ellerinde yanma hissi oluştu. Bunun için hastane hastane gezdi ancak rahatsızlığının şeker, tansiyon ve diğer hastalıklara bağlı olabileceği söylendi. Ancak Buğday'ın vücudundaki yanma ve buna bağlı olarak ağrılar bir türlü geçmedi. İlerleyen zamanlarda Buğday'ın çocukları oldu. Çocuklarda 30 yaşını doldurduktan sonra onların da ellerinde ve ayaklarında yanma hissi başladı. Bu sorun en çokta 44 yaşındaki Ferami Buğday'da meydana geldi. Ferami Buğday 30 yaşından sonra yavaş yavaş hissetmeye başladığı yanmadan dolayı işe gidemez oldu. 44 yaşına gelen Buğday, Adana'daki hastanelere en az 4'er kez gitmesine rağmen sorununa bir çare bulamadı. Buğday özel hastaneler dahil bir çok hastanede 15'er gün yattı ama doktorlar yanmaya bir çare bulamadı. Buğday şimdi yazın gelmesini istemediği gibi annesiyle birlikte sürekli soğuk su koydukları leğene ayaklarını sokarak yaşamak zorunda kalıyorlar.

Ferami Buğday, "Benim elimde, ayaklarımda aşırı derecede yanma var. 6 yıldır doktorlara gitmekten usandım ama bir çare bulamadım. Adana'daki hastanelere 4'er kez gittim. Doktorlar filme götür diyorlar annemi filme götürüyorum. Annende, bel fıtığı, şeker, tansiyon var bunlar yapabilir diyorlar. Ama bu hastalıkların hiçbiri bende yok aynı yanma bende de var. Bir tanesi çıksın bunu araştırsın. Sabaha kadar yatamıyorum. Aşırı derecede ağrı ve yanma var. Dizlerimin üstüne oturduğum zaman kalkamıyorum. İşe gittiğim zaman duramıyorum. Psikiyatriste gidiyorum 5 ilaç veriyor kullandığım zaman işe gittiğimde akşamdan mı kaldın diyorlar" dedi.

Buğday, elinde, ayağında köze basmışsın gibi bir yangın olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: nbsp;
"Bu nedenle ayağımı sürekli leğenin içinde suya sokuyorum. Ben yazın gelmesini hiç istemiyorum, sıcaklar arttıkça daha kötü oluyorum. Kışın daha rahatım. Soğuk suya ayağımı komazsam yatamıyorum, buz katıyorum, ancak öyle rahatlıyorum. Eğer buz katmazsam onun verdiği alevden beynim çatlayacak gibi oluyor. İşyerinde bana arkadaşlarım yardımcı oluyor, bana izin veriyorlar. Yazın gelmesini hiç istemiyorum, yandığım için yatamıyorum. Eve kendimi zor atıyorum."

Anne Sabriye Buğday ise gece olduğu zaman hiç yatamadığını, o ayaklarına, ceket, bez, yağlık sarıp öyle yattığını belirterek, "Yanmanın yanında bir de ağrı var. Parmaklarımın uçları, acı biber değerde yanar ya öyle yanıyor. O anda silkinip bağırıyorum. Bu yanmayı anlatamıyorum bile. Ben hastanelere gittim gittim çare bulamadım" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...