Gamze Biran: 'En moda uygulama Instagram'

Gamze Biran: 'En moda uygulama Instagram'

YAŞAM Haberleri

Moda üzerine blog hazırlayan bir kişi gün içinde neler yapar, içerik oluştururken hangi uygulamalardan faydalanır?

Moda bloglarını ilgiyle takip ediyoruz. Mutlaka dikkatinizi çekmiştir; blogger'lar sosyal medya kanallarından çok etkin şekilde faydalanıyor, kendi içeriklerini hızlı bir şekilde dolaşıma sokup yayabiliyorlar. Twitter, Facebook, Pinterest ve özellikle de Instagram kullanıyorlar. Konu moda olunca estetik kaygılar da ön planda… İyi ki de öyle çünkü kaliteli içeriğe, estetik detaylara en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. nbsp;
Peki bir blogger'ın günü nasıl geçiyor, keyifle okuduğumuz yazılar ve 'beğen'diğimiz fotoğraflar nasıl ortaya çıkıyor? gamzebiran.com adresindeki "Cindrella Under The Umbrella" isimli siteyi hazırlayan Gamze Biran'a sorduk, saat saat anlattı...
GÜNÜM BÖYLE GEÇİYOR
08.00 / Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak gerek! Mümkün olduğunca hafif ve doyurucu besinlerle kahvaltı yapmaya özen gösteriyorum.
09.00 / Her gün olmasa da haftanın en az 3 günü parkta koşuyorum. Açık havada koşmak kendimi çok daha iyi hissettiriyor. Koşarken de PumaTrac uygulamasını kullanıyorum. Koştuğum mesafeyi, dakikamı, hızımı, rotamı, kalorimi kayıt altına alıyor.
11.00 / Hazırlanıp çıkma zamanı… Yapılacak toplantılar, gidilecek çekimler var. Hafif bir makyaj, dağınık topuz ve içinde kendimi rahat hissettiğim kıyafetler…
12.30 / Toplantı zamanı! Nişantaşı'ndayım. Yepyeni bir markanın dijital marka elçisi olmak üzereyim. Projeyi değerlendiriyor ve neler yapabiliriz diye konuşuyoruz.
14.00 / Öğle yemeğini atlamıyorum. Hızlı da olsa mutlaka bir öğle yemeği molası verin.
16.00 / Kısa bir çekim zamanı! Markanın henüz mağazalara girmeyen ürünlerini ilk defa Instagram lansmanıyla tanıtıyor olacağım. Kıyafetleri seçiyorum, styling'i yapıyorum, sokak modası çekmeye hazırız.
18.00 / Dönüş yolculuğu… Vapurla eve dönmeyi çok seviyorum. Hem İstanbul'u uzaktan izlemek çok keyifli, hem de fotoğraf çekip Instagram'da paylaşmayı seviyorum.

nbsp;Gamze Biran: 'En moda uygulama Instagram'
En çok kullandıklarım
SOSYAL MEDYA VE UYGULAMALAR
Gün içerisinde en sık Instagram kullanıyorum. İşim gereği tabii ki Twitter ve Facebook'ta da aktifim ama Instagram'da vakit geçirmeyi daha çok seviyorum.
En çok kullandığım cep telefonu uygulamaları, fotoğraf düzenlemek için olanlar. Favorim Snapseed! Eğer manzara ve bulut fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız Snapseed'in efektleri çok işinize yarayacak.
Bir de 'Çektiğim fotoğraflar Instagram ölçülerine uymuyor' sorunsalı var! Onun için de çözümüm Whitagram. Fotoğrafınızı kesmeden, istediğiniz ebatta paylaşın.
Kolaj yapmak için Picframe ve güzel filtreler içinse tercihim Line Camera uygulaması.
Gün içerisinde toplu taşıma araçlarını sıkça kullanıyorum. Vapur ve deniz otobüsü saatlerini öğrenmek için HareketSaati faydalı bir uygulama.
Biraz kafa dağıtmak için de Kelime Birleştir oyununu oynuyorum.

Farkında değildim
MODA TUTKUM NASIL BLOG OLDU?
İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği mezunuyum. Okul yıllarında hobi olarak başlayan moda tutkumu bir blog açarak perçinledim. O zamanlar bana neler kazandıracağının çok da farkında değildim. Çekimlerde asistanlık, dergilerde stajyerlik yaparak birçok şeyi sıfırdan öğrendim. Şu anda serbest stilist olarak çalışıyorum. Türkiye'den ve dünyadan birçok markayla işbirlikleri ve projeler gerçekleştirdim, gerçekleştirmeye de devam ediyorum. Aynı zamanda markalar için sosyal medya ve imaj danışmanlığı da yapıyorum.
nbsp;Gamze Biran: 'En moda uygulama Instagram'

GAMZE ÖNERİYOR
"Whitagram uygulaması ile fotoğrafınızı kesmeden, istediğiniz ebatta Instagram'da nbsp;paylaşın."

Kadir Sönmez / TÜRKİYE GAZETESİ
kadir.sonmez@tg.com.tr
@kdsonmez

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...