Fikri Işık: 'Asgari ücretin 3 katını versinler'

Fikri Işık: 'Asgari ücretin 3 katını versinler'

Ekonomi Haberleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Öyle fabrikalar açılsın ki, asgari ücret değil, asgari ücretin birkaç katı maaşla insan çalıştırsın" dedi.

Son bir yılı zor geçen Türkiye'de, seçimlerden sonra yatırımla ilgili çok ciddi arzu ve istek doğduğunu ifade eden Bakan Işık, "Türkiye bu kadar şiddetli depremlere dayanıklıysa, bundan sonra siyasetine, demokrasisine bir şey olmayacağı algısı güçlendi. Hemen hemen her hafta birkaç yatırım kararı ile bize müracaat oluyor. Yatırım yapanın sonuna kadar yanındayız. Ama yatırımlar nitelikli olsun. Asgari ücret yerine asgari ücretin birkaç katı maaşla insan çalıştıran fabrikalar olsun istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bu açıdan çok güzel bir dönem başladı" diye konuştu. Dün sabah önce Faziletliler Platformu'nun davetine katılıp, söz konusu okulun 20 yıllık mezunlarıyla bir araya gelen, ardından İzmit'te vatandaşlara yönelik kahvaltı organizasyonuna katılan Bakan Işık, burada soruları da cevaplandırdı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un, "Türkiye'nin daha fazla büyük firmaya ihtiyacı yok" sözlerinin hatırlatılması üzerine Işık, "Bu, kendilerinin görüşü. Koç Holding şu anda iki küresel firmayla çok güçlü iş birliği yapan bir holdingimiz. Biz Türkiye'de içten yanmalı motordan elektrikli motora geçiş sürecinde yerli markayı çok ama çok önemsiyoruz. Türkiye'nin elektrikli ve hibrit otomobil teknolojisini ıskalamaması gerekiyor. TÜBİTAK çalışıyor. Amacımız bu batarya teknolojisine Türkiye'nin mutlaka sahip olması ve bu teknolojiyle üretilen otomobillerin Türkiye'de üretilip dünyaya satılması" dedi.

YERLİ OTO ŞART
Vatandaşlarla kahvaltı eden Bakan Fikri Işık, Türkiye'de üretilip dünyaya satılan otomobili hedeflediklerini söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...