Fikirtepe'de dönüşüm bütün hızıyla sürüyor

Fikirtepe'de dönüşüm bütün hızıyla sürüyor

EMLAK Haberleri

İstanbul'da binlerce binanın riskli yapı sınıfında olmasıyla birlikte mecburi hale gelen kentsel dönüşüm çalışmaları, şehrin çeşitli noktalarında sürüyor.

Dönüşümde pilot bölge olarak belirlenen Fikirtepe'de ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın atılımlarıyla çalışmalar hız kazandı. Bölgede faaliyet gösteren sadece 7 projeyle yapılan yatırımlar 3 milyar TL'nin üzerine çıktı. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya bölgedeki firmalar katıldı. Toplantıda özellikle vurgulanan düşünce 'Fikirtepe'nin şantiye haline' gelmesiydi. Bu nedenle toplantıda 3'te 2 çoğunluğa ulaşamayanlar için kamulaştırma sonucuna varıldı. Bu; firmaların, hak sahiplerinden 3'te 2'lik bölümüyle anlaşması durumunda inşaatın başlaması veya devam etmesinde sıkıntı yaşanmaması anlamına geliyor. Bölgede çalışmaları hızla devam eden 7 projeyi sizler için derledik.
RenovIa İstanbul
300 milyon liralık yatırım değerine sahip olan proje Vartaş ile Stern Immobilien AG ortaklığında inşa ediliyor. 2016'nın son çeyreğinde tamamlanacak olan projede arsa büyüklüğü 29 bin 600 metrekare, inşaat büyüklüğü 173 bin 600 metrekare olarak belirlendi. 1100 konutla birlikte 4 bin 400 metrekarelik ticari birimin yer aldığı proje toplam 3 etaptan meydana geliyor.
Brooklyn Park
Selimoğlu ile Pana Yapı ortaklığında inşa edilen ve 150 milyon liralık yatırım değerine sahip Brooklyn Park projesi nbsp;14 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükseliyor. Çam- oğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ve 113 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Brooklyn Park'ta 500 milyon lira ciro hedefleniyor. 731 konut ve 13 ticari birim bulunan, lokasyonu ve tasarımıyla da göz dolduran projede 2 bin kişinin yaşaması bekleniyor.
BusInIst Office
Selimoğlu-Vartaş-Rochel ortaklığında kurulan SVR Group'un Fikirtepe'deki projesi Businist Office, 550 milyon liralık yatırım değeriyle dikkat çekiyor. Toplamda 393 ofis ve 22 ticari birimden meydana gelecek olan projede metrekare fiyatları 4 bin dolardan başlayıp 6 bin dolara kadar yükseliyor. 45 metrekare ile 320 metrekare arasında değişen ofisler modüler sistemle 1250 metrekareye kadar yükseliyor. Projenin ticari birimleri ise 60 metrekare ile 380 metrekare arasında değişiyor.
Concord İstanbul
Teknik Yapı'nın Fikirtepe'deki dönüşüm projesi Concord İstanbul 650 milyon liralık yatırım değeriyle dikkat çekiyor. Toplamda 1175 konuttan meydana gelen projenin ilk etabı 622 daireden oluşmakta. Köprü bağlantı yollarına 15-20 dakikalık mesafede konumlandırılan proje 21 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde konumlandırılıyor. Sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken proje mimar Eren Yorulmazer tarafından tasarlandı.
Evim Kadıköy
Anka Group tarafından hayata geçirilen Evim Kadıköy projesi 250 milyon $. Yaklaşık olarak 500 milyon lira yatırım değerine sahip. Toplamda nbsp;2 bin 500 konut şeklinde tasarlanan proje 50 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor. AE Mimarlık tarafından tasarlanan Evim Kadıköy, bölgenin önemli projeleri arasında yer almakta.
İstanbul 216
Baysaş İnşaat'ın nbsp;yaklaşık olarak 150 milyon lira yatırım değerine sahip projesi İstanbul 216'da 1+1 ile 3+1 arasında değişen 541 daire bulunuyor. Deniz Çağlar Duman tarafından tasarlanan projede daireler 52 metrekare ile 157 metrekare arasında değişiyor. 'Fikirtepe'nin Balkonu' olarak nitelendirilen proje şehir, deniz ve Adalar manzarasına sahip olacak. 11 bin 350 metrekare alanda yükselen projede teslimler 2016 sonunda gerçekleştirilecek.
Kent Plus Kadıköy
Emay İnşaat'ın Kadıköy Fikirtepe'deki projesi Kent Plus Kadıköy 750?milyon liralık yatırım değeriyle yükseliyor. 30 bin metrekare alanda inşa edilen ve 1500 konuttan meydana gelecek olan projede 1+0 ile 4+1 arasında değişen daireler bulunuyor. Mimari tasarımıyla dikkat çeken Kentplus Kadıköy'de satışlar devam ediyor.

nbsp;Fikirtepe'de dönüşüm bütün hızıyla sürüyor
CENNET KORU'DA AVANTAJLI FİYATLARA YOĞUN TALEP
Küçükçekmece'de uzun zamandır merakla beklenen Cennet Koru projesinde geçtiğimiz hafta başlayan satışlara yoğun ilgi geliyor. Keleşoğlu İnşaat ve EBA İnşaat ortaklığının hayata geçirdiği 408 konut ve 25 mağazadan oluşan projede dairelerin metrekare fiyatları ise 3 bin 500 TL'den başlıyor. İnşaat sektörünün güçlü markalarından Keleşoğlu İnşaat ve köklü bir yapıya sahip EBA İnşaat, Küçükçekmece'de eşsiz bir projeye imzasını atıyor. Cennet Koru markasıyla lanse edilen proje, Küçükçekmece Gölü'ne hakim manzarasıyla ve çam ağaçlarıyla çevrili konumuyla dikkatleri üzerine çekiyor.
LANSMAN FİYATLARI 10 HAZİRAN'A KADAR GEÇERLİ
Lansman dönemine özel olarak avantajlı fiyatlarla satışa çıkarılan Cennet Koru'da, 10 Haziran'a kadar metrekaresi 3 bin 500 TL'den başlayan fiyatlar uygulanıyor. nbsp;Bölgenin en yüksek noktalarından birinde, 30 bin 328 metrekarelik bir alan üzerinde konumlandırılan Cennet Koru'da 408 konut ve 25 mağaza yer alıyor. Küçükçekmece Gölü'ne hakim bir noktada konumlanan Cennet Koru, İstanbul'un en önemli ulaşım aracı Marmaray'ın Soğuksu durağına 300 metre mesafede yer alıyor.


nbsp;Fikirtepe'de dönüşüm bütün hızıyla sürüyor
SPINE TOWER
SOMA HOLDİNG İLE YOLLAR AYRILDI
Spine Tower'ın ortakları, Soma Holding iştiraki olan Tilaga İnşaat A.Ş. ile müteahhitlik anlaşmasını fesh etti. Soma Holding'e ait olduğu ileri sürülen Spine Tower'ın gerçek sahipleri; Sayılı, Ortaş, Uzal ve Eyigüngör aileleri projenin müteahhitliğini verdiği Tilaga İnşaat ile sözleşmeyi fesh etti. Sayılı, Ortaş, Uzal ve Eyigüngör ailelerinin yaptığı basın açıklamasında; "Spine Tower projemizin inşa sürecinde müteahhitlik hizmeti aldığımız Soma Holding iştiraki Tilaga İnşaat A.Ş. ile görülen lüzum üzerine, 27.05.2014 tarihi itibariyle müteahhitlik anlaşmamız fesh edilmiştir." denildi. Spine Tower'ın arsa sahibi de olan Sayılı, Ortaş, Uzal ve Eyigüngör aileleri projenin bundan sonraki tüm çalışmalarında yönetimi sürdürmeye devam edecek.
İSTANBUL'UN EN GÖZDE PROJELERİ ARASINDA nbsp;
Maslak'ta inşa edilen ve mimarisinde İki Design Grup'un imzası bulunan Spine Tower, Avrupa'nın En İyi Ofis Projesi, Türkiye'nin En İyi Ofis Projesi gibi uluslararası arenada ödüllere sahip.
nbsp;Fikirtepe'de dönüşüm bütün hızıyla sürüyor
YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ OTO AVM'LER
Konut projeleri inşaat sektörünün önemli bir payını sahiplenirken, ticari konsepte sahip projeler de yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yatırımcıların yeni gözdesi olarak konumlanan OTO AVM'lerde adres ise İstanbul olarak öne çıkıyor. Şehrin Avrupa Yakası'nda bulunan nbsp;Autopia, Auto Mall ve Otoport projelerinin yanı sıra Anadolu Yakası'nın tek oto AVM'si nbsp;Oto World Asya projesi ise bu projeler arasında dikkat çekiyor.
İçişleri Bakanlığı'nın 2008 yılında oto galerilerin şehir dışına çıkması talimatı farklı konseptte projelerin hayata geçirilmesinin önünü açtı. Bakanlık tarafından ilan edilen uygulama için verilen son tarih 2014 yılının aralık ayı. Avrupa Yakası'nda birkaç otomobil AVM'si kapsamında projeler üretilirken Anadolu Yakası'nda tek adres Oto World Asya olacak. 2014 yılında dükkan teslimleri gerçekleştirilecek olan projenin tek olma nedeni; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Anadolu Yakası'nda başka bir oto AVM projesi için adım atılmadı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ
necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...