Provokatörler Başkent'i savaş alanına çevirdi - İZLE

/ Kaynak: İHA
Provokatörler Başkent'i savaş alanına çevirdi - İZLE

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başkent'te Gezi olaylarının yıldönümü dolayısıyla eylem yapan guruplara polis ekipleri müdahale etti.

Akşam saatlerinde Kızılay'da toplanan bir grup, pankartlar açıp sloganlar atarak protesto gerçekleştirdi. Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatan guruba polis ekipleri, yolu açmaları yönünde ikazda bulundu. Uyarılara aldırış etmeyen grup üyeleri yola kurdukları barikatı ateşe verdi. Göstericiler, polis ekiplerinin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesinin ardından kaçarak ara sokaklara dağıldı.

GECE SAATLERİNE KADAR DEVAM ETTİ

Parçalı gruplar halinde ara sokaklara dağılan eylemciler, polis ekiplerine taş ve cam şişe fırlatmaya başladı. Polis ekiplerinin müdahaleleri gece saatlerine kadar devam etti. Çevreden geçen vatandaşlar ve bazı gazeteciler, yoğun biber gazından etkilendi. Olaylar sırasında yaralanan ve gazdan dolayı rahatsızlanan vatandaşlar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi.

Polis ekipleri, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

TUZLUÇAYIR'DA CEMEVİ HEDEF ALINDI

Mamak'ın Tuzluçayır Mahallesi'nde toplanan eylemci gruplar ise inşaatı devam eden Cemevi'ni hedef aldı. Eylemciler, Süleyman Ayten Caddesi'ne kurdukları barikatları ateşe verdi. Yüzleri maskeli gruplar, polise taş, bilye ve havai fişeklerle saldırdı. Geç saatlere kadar süren olaylar, polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalelerinin ardından dağıldı.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...