Doğa Koleji kurucusu Şimşek: Dünyanın en iyisi olmaya hazırız

Doğa Koleji kurucusu Şimşek: Dünyanın en iyisi olmaya hazırız

EĞİTİM Haberleri

Fethi Şimşek, 'İstihdam, kampüs ve öğrenci sayımızla şu an dünya üçüncüsüyüz. Bir sonraki yıl 150 kampüsümüzde 100 bin öğrencimize eğitim vereceğiz' dedi.

Eğitim sektöründe adını dünyanın en büyük ilk üç kurumu arasına yazdırmayı başaran Doğa Koleji hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Doğa Koleji kurucusu Fethi Şimşek ve CEO'su Uğur Gazanker, eğitim sektörüne getirdikleri yenilikleri, başarılarını ve yeni dönem hedeflerini bizler için anlattı. Doğa Koleji, 2014 yılında elde ettiği 19 Dünya ve 60 Türkiye Birinciliğiyle "Acaba dünyada daha iyisi var mı?" sorusunu gündeme getiriyor.
gt; Standartlarınızı her yıl yükselterek büyümeye ve yenilikler getirmeye devam ediyorsunuz. Doğa Koleji için 2013-2014 eğitim-öğretim yılı nasıl geçiyor?
nbsp;Bu yıl bizim için geçen yıllarda olduğu gibi yine yoğun, heyecanlı ve yeni başarılarla dolu geçiyor. Bu eğitim yılı hem Türkiye'ye büyük gururlar yaşattık hem de Doğa Koleji olarak ülkemizin adını Dünya'da gururla duyurduk. 2014, 19 Dünya birinciliği ve 60 Türkiye birinciliğiyle Doğa'nın altın yıllarından biri oldu. Bu yıl başarılarımızla Türkiye'nin zirvesine yerleştik. TEOG'da, 42 öğrencimiz sınavlarda tüm soruları doğru yanıtladı ve okul ortalaması en yüksek okul biz olduk, nbsp;Askeri Lise Sınav birincisi yine bizim öğrencimiz oldu. Doğa, 2009'dan bu yana son 5 yılın SBS şampiyonu. Akademik başarımız bir seneye mahsus bir tesadüf değil. 2014 YGS'de 6 puan türünde okul ortalamalarında Türkiye birincisi olduk. Geçtiğimiz yıl ilk beş tercihine yerleşen öğrencilerimizin oranı %85'di. Bu inanılmaz bir başarı. Tüm bunları alt alta yazdığımızda akademik başarılarımızın benzeri olmayan bir üstünlük gösterdiğini görüyoruz. nbsp;
gt; Doğa Koleji kaliteli eğitimi Türkiye'nin her köşesine taşıyor diyorsunuz ve gerçekten de çok büyük bir hızla büyüdünüz. Yakın gelecekteki en büyük hedefinizi öğrenebilir miyiz?
nbsp;Türkiye'nin ulaşılması en zor bölgelerine eğitim hizmeti götürme hedefimizde büyük adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. 2014-2015 yılında 106 kampüsümüzde, 6 bin öğretmenimizle, 60 bin öğrencimize eğitim veriyor olacağız. Şu an istihdam, kampüs ve öğrenci sayımızla dünyanın en büyük eğitim kurumları arasında 3. sırada yer alıyoruz. Bir sonraki yıl 150 kampüsümüzde 100 bin öğrencimize eğitim vereceğiz. Hedefimiz 5 yıl içinde Doğa Koleji'nin eğitim sektöründe dünyanın en büyük ve en değerli eğitim markası olması. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılara baktığımda, ekibimle birlikte bu hedefe ulaşacağımıza inancım tam. nbsp;
gt; Doğa Koleji'nin rakamsal büyümesi gerçekten göz kamaştırıyor. Eğitim kalitenizin ve başarı grafiğinizin de aynı hızla büyümesini neye borçlusunuz?
nbsp;Bağımsız araştırma şirketlerinin elde ettiği araştırma sonuçlarına göre özel okul dendiğinde ilk akla gelen okul, %87 gibi büyük bir oranla Doğa Koleji. Bu marka algısını sadece kampüs sayısı ile yakalamanız mümkün değil. Memnuniyet, tavsiye etme ve gelecek yıl yeniden tercih etme eğilimlerinde ilk sırada yine Doğa Koleji'nin yer almasının sebebi eğitime getirdiğimiz yüksek standartlar ve elde ettiğimiz başarılı sonuçlar. Doğa Koleji Türkiye'deki her veliye çocuğuna mutlu ve başarılı bir gelecek sunma imkanı veriyor. İşte en büyük başarımız bu.
gt; Doğa Koleji'nin adı sürekli Dünya'nın en büyük teknoloji firmaları ile birlikte anılıyor. Bir okul ve dev teknoloji firmaları birlikte ne yapıyor? Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. nbsp;
8 yıl önce Türkiye'de akıllı tahta kullanan ilk okul bizdik. 3 yıl önce iPad ile eğitime başlayan ilk okul da yine biz olduk. Apple işbirliğimiz ile Lighthouse unvanı kazandıktan sonra bugün de Microsoft işbirliğiyle Türkiye'nin tek "Innovative School" unvanını kazandık. Bu unvan şunu söylüyor; Doğa Koleji eğitim teknolojilerinde dünyaya örnek oluyor. Dünya bizim yaptıklarımızı takip ediyor. Bunun ötesinde bir başarı şu anda Türkiye'de başka bir okulda yok, dünyada da sayılı okul var.
gt; "Teknolojiyi takip eden değil, üreten öğrenciler yetiştirme" hedefiyle hayata geçireceğiniz Doğa Koleji Tuzla Intel Kampüsü'nden bahseder misiniz?
Dünya bilişim devi Intel ile birlikte teknoloji harikası bir okul yapıyoruz. Bütün dünyanın gözü bu okulda. Çünkü bu okul sadece teknolojiyi çok iyi takip eden değil teknolojiyi üreten öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor. nbsp;
gt; Eğitim anlayışınızı yurt dışına da taşımayı düşünüyor musunuz?
nbsp;Kanada'yla başlayan ve Kıbrıs'la devam eden yurt dışı yatırımlarımız büyüme planlarımız dâhilinde. Yakın gelecekte Dubai, Abu Dabi, Katar, Çin'de okul açma projelerimiz var.
gt; Son olarak TÜRKVEN'le ortaklığınızı anlatabilir misiniz?
Dünya markası olmak için yeterli fona sahip olmak gerekiyor. Bu amaçla TÜRKVEN'in danışmanlık yaptığı, toplam varlıkları 2 trilyon doları aşan ve aralarında Dünya Bankası yan kuruluşu olan IFC, DEG ve FMO'nun da bulunduğu muteber global finansal kurumlarla 2011 yılında ortaklık kurduk. Yatırım ortağımızın gücünü hep yanımızda hissediyor ve onlardan aldığımız finansal destek ile dünyanın 1 numaralı okulu olma hedefimize her yıl biraz daha yaklaşıyoruz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...