Ukrayna'da çatışmalar sürüyor, halk sığınaklarda

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da çatışmalar sürüyor, halk sığınaklarda

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın Slavyansk şehrinde çatışmalar gece boyunca devam etti, halk dün geceyi de sığınaklarda geçirdi.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Slavyansk şehrinde, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar gece boyunca devam etti.

Akşam saatlerinde başlayan çatışmalar ve bombalama öncesi şehirde sivil savunma sirenleri çaldı. Halkın büyük çoğunluğunun terk ettiği Slavyansk'ta kalanlar da evlerinin bodrumlarına ve sığınaklara giderek geceyi buralarda geçirdi. Çatışmaların Slavyansk yakınlarındaki Semenovka kasabasında yoğunlaştığı, havan toplarının kullanıldığı bildirildi.

Donetsk bölgesindeki Slavyansk şehrinde ordu ile ayrılıkçıların çatışmaları devam ediyor. Halkta, Slavyansk'ın ordunun hakimiyetine girmesinden sonra Donetsk şehir merkezine yönelik operasyon düzenleneceği beklentisi var.

- 200 çocuk Kırım'a ulaştı -

Bu arada, önceki gün çocuk hastanesinin isabet alması üzerine güvenlik nedeniyle Slavyasnk'tan tahliye edilen yaklaşık 200 çocuk ve 21 ailenin sorunsuz olarak Kırım'a ulaştığı öğrenildi.

Orduyla Rusya yanlısı ayrılıkçıların çatışmaları sırasında kent merkezine ulaşan havan toplarından biri Slavyansk Çocuk Hastanesi'nin binasına isabet ederek duvarda hasara yol açmış, dört mermi de hastanenin bahçesine düşmüştü. Bunun üzerine Slavyansk Belediyesi'nin Aile, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün girişimiyle şehirdeki çocuklar tahliye edilmişti.

- 6 ayrılıkçı daha öldü -

Öte yandan, Donetsk Uluslararası Havaalanı'nın Ukrayna ordusunun kontrolüne geçmesinin ardından bölgede zaman zaman çatışmaların devam ettiği bildirildi. Ayrılıkçıların ilan ettiği "Donetsk Cumhuriyeti" basın merkezinden verilen bilgiye göre, son 24 saat içinde havaalanı çevresinde çıkan çatışmalarda 6 Rusya yanlısı ayrılıkçı daha öldü.

Ukrayna ordusu, hafta başında Donetsk Uluslararası Havaalanı'nın kontrolünü sağlamak için operasyon başlatmış, çatışmalarda 50 kadar Rusya yanlısı ayrılıkçı ölmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...