Almanya yağmalanıyor! İşte korkunç istatistik

/ Kaynak: AA
Almanya yağmalanıyor! İşte korkunç istatistik

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da hırsızlık olayları son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Almanya'da her 3.5 dakikada bir soygun gerçekleştiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere'nin çarşamba açıklayacağı ve bugün Alman medyasına yansıyan 2013 Suç İstatistiği Raporu'na göre Almanya'da soygun ve hırsızlık olaylarının son 15 yılın en yüksek rakamına ulaştığı ifade edildi.

2013'te 149 bin 500 hırsızlık olayının meydana geldiğini belirtilen raporda 2009'dan bu yana soygunlardaki artış oranının yüzde 33 olduğunu vurgulandı.

Alman Sigortacılar Birliği'nden (GDV) yapılan açıklamada da geçen yıl hırsızlık nedeniyle ödenen sigorta miktarının 480 milyon avro olduğunu ve bu rakamın 2012'ye göre 20 milyon avro artış gösterdiği belirtildi.

GDV Başkanı Jörg von Fürstenwerth ise bu rakamın bugüne kadar ödenen rekor rakam olduğunu kaydetti.

Soygunlarda en çok elektronik eşyaların çalındığı belirtilen raporda bunların da başında kamera, dizüstü bilgisayar, cep telefonlarının geldiği ifade edildi.

Almanya'da en çok hırsızlık yapılan kentlerin başında yıllık 563 ortalamayla eski başkent Bonn gelirken onu sırasıyla Aachen ve Köln izledi. Almanya'da en güvenli kent ise 54,5 hırzlık olayı ortalamayla Augsburg oldu.

Alman Kriminal Memurları Birliği (BDK) Başkanı Andre Schulz ise Almanya'yı "hırsızların cenneti" olarak niteledi. Schulz, hırsızlık olaylarının genelde Güney Avrupa ülkelerinden gelen çeteler tarafından yapıldığını ifade etti.

Almanya'da 2013'te gerçekleşen 149 bin 500 hırsızlık olayından sadece yüzde 15,5'inin aydınlatılabildiği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...