Gezi Parkı yıldönümünde polise kuşun sıktılar!

/ Kaynak: AA
Gezi Parkı yıldönümünde polise kuşun sıktılar!

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul'da dün 1 emniyet müdür yardımcısı ile 4 polis memuru yaralandı. Eyüp'te bir göstericinin tabancasından çıkan kurşun 1 polis memurunu yaraladı.

Gezi Parkı olaylarının birinci yılı nedeniyle Taksim, Cihangir ve Eyüp'te meydana gelen olaylarda 1 emniyet müdür yardımcısı ile 4 polis memurunun, silahla ateş açılması, molotof kokteyli, taş ve sert cisimler atılmasıyla yaralandığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre; Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle dün İstanbul'da birçok bölgede yapılan izinsiz gösteri ve eylemlere polis ekipleri müdahale etti. Eylemcilerden bazıları olaylar sırasında yaralandı. Çıkan olaylarda bazı polisler de atılan molotof kokteyli sonucu yanarak, silahla ateş açılması ve darp sonucu yaralandı.

Kağıthane ilçesinde dün gece izinsiz gösteriye müdahale eden polislerin üzerine molotof kokteyli atıldı. Molotof kokteylinin isabet ettiği Kağıthane İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Şenol E. ile 1 polis memuru, vücutlarının çeşitli yerlerinde oluşan yanıklar nedeniyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'ne kaldırıldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Şenol E. tedavisinin ardından taburcu edilirken, polis memurunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Taksim ve Cihangir'de meydana gelen olaylara müdahale eden polislerden, Güven Timleri Şube Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memurunun da atılan taşlar ve sert cisimler sonucu yaralandığı belirtildi. Kolu kırılan ve kafasında çatlak olan 2 polis memurunun, Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı ifade edildi. Başından yaralanan polisin tedavisinin ardından taburcu edildiği, diğer polisin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

-Polis, silahla yaralandı

Eyüp ilçesinin Güzeltepe semtinde meydana gelen olaylar sırasında ise 1 polis memurunun silahla yaralandığı bildirildi.

İzinsiz gösteri yapan grupta bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin tabancayla ateş açtığı, göstericinin tabancasından çıkan kurşunun, bir polis memurunun koluna isabet ettiği belirtildi. Eyüp Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyat edilen polisin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Emniyet yetkilileri, polislere silahla ateş açan, molotof kokteyli, taş ve sert cisim atarak yaralanmalarına neden olan kişilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...