Lice'de askere ölümcül bombalarla saldırı

/ Kaynak: İHA
Lice'de askere ölümcül bombalarla saldırı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır-Bingöl karayolunu 9 gündür trafiğe kapatan göstericiler, çivi destekli el yapımı bombalarla saldırırken askerler sadece biber gazı kullanıyor.

Diyarbakır-Bingöl karayolunu 9 gün önce trafiğe kapatan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin eylemi sürüyor. Bölgede yol güvenliğini sağlamaya çalışan askere, göstericiler çivi destekli El Yapımı Patlayıcılarla (EYP) saldırırken askerler ise sadece biber gazıyla müdahalede bulunuyor.

Bölgede karakol yapımı ve askeri operasyonları bahane ederek, Diyarbakır-Bingöl karayolunun bir çok noktasında YDG-H üyelerinin başlattığı eylem 9 gündür devam ediyor. Lice ilçesi kırsalı başta olmak üzere göstericiler birçok bölgede kamp kurarak eylemlerini sürdürüyor. Önceki gün özel jandarma birliklerinin katılımıyla YDG-H üyelerinin kamp kurduğu Hani ilçesine bağlı Çağıl mezrasına geniş çaplı operasyon düzenlenerek, kamp kurulan bölgenin dağıtılmasının ardından göstericiler jandarma ekiplerine uzun namlulu silahlar başta olmak üzere, el yapımı bomba, molotof kokteyli, havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Göstericilerin attığı el yapımı bombalar 2 askerin yaralanmasına neden oldu. Çivi destekli ölümcül bombadan çıkan çiviler bir askerin bacağına isabet etti. Tüm bu saldırılar karşısında jandarma ekipleri ise, göstericilere sadece biber gazıyla karşılık veriyor. Jandarmanın kullandığı biberin gazı ise, alanın dağlık ve geniş bir arazi olması nedeniyle yeterli bir etki oluşturmadığı da gözlendi.

nbsp;Lice'de askere ölümcül bombalarla saldırı

GÖSTERİCİLER ARASINDA TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU VE UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARI YER ALIYOR nbsp;
Yol kapama eyleminin yapılmasının nedenleri arasında geçen yıl bölgede yapılan büyük uyuşturucu operasyonlarına tepki olabileceğini belirten, yetkililer göstericilerin arasında terör örgütü mensupları ve uyuşturucu kaçakçılarının da yer aldığını tespit ettiklerini belirtti.

BÖLGE HALKI EYLEMDEN RAHATSIZ nbsp;
Diyarbakır - Bingöl karayolunun 9 gün boyunca kapalı olmasından dolayı bölge halkının yol kapama eylemine sert tepki gösterdiği belirtildi. Seyahat özgürlüklerinin engellendiğini ifade eden, bölge halkı eylem tarzının kendilerini mağdur ettiklerini dile getirdi. Karayolunda bulanan çok sayıda petrol istasyonları, dinleme tesisleri işletmecileri ise, ulaşım sağlanmamasından dolayı büyük zarar yaşadıklarını kaydetti.

KARAYOLUNUN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ TAHRİP EDİLDİ

YDG-H üyeleri gasp ettikleri iş makineleriyle Diyarbakır - Bingöl karayolunun bir çok noktasında hendek açtı. Önceki gün jandarma ekipleri tarafından kapatılan hendekler, askerlerin birliklere çekilmesi ile yeniden açıldı. Karayolunda göstericiler tarafından yakılan çok sayıda aracın enkazları da duruyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...