Yalova ve Ağrı'da hangi parti kazandı? 1 Haziran Seçim Sonuçları

Yalova ve Ağrı'da hangi parti kazandı? 1 Haziran Seçim Sonuçları

GÜNDEM Haberleri

Yalova ve Ağrı'nın da aralarında bulunduğu 14 farklı yerde yenilenen seçimler sona erdi.Yalova'da 206 oyla CHP, Ağrı'da ise 2473 oyla BDP önde gidiyor.

Yalova ve Ağrı'nın da aralarında bulunduğu 14 farklı yerde yenilenen seçimler sona erdi. Açılan sandıklardan çıkan resmi olmayan ilk sonuçlar ise şöyle oldu. nbsp;Yalova'da 206 oyla CHP, Ağrı'da ise 2473 oyla BDP önde gidiyor.

YALOVA:
CHP %47,9
AK PARTİ: 47,6
MHP: 1,4

AĞRI:
BDP: 52,3
AK PARTİ: 44,1

Ağrı'da Sakık, Yalova'da Salman kazandıResmi olmayan sonuçlara göre, seçimlerin tekrarlandığı Ağrı'da Sırrı Sakık, Yalova'da da Vefa Salman belediye başkanı seçildi. Tüm sandıklarda sayımlar tamamlandığı Yalova'da resmi olmayan sonuçlara göre, kullanılan oylardan 60 bin 889'u geçerli sayıldı. Geçerli oyların 29 bin 227'sini Salman, 28 bin 999'unu ise AK Parti adayı Yakup Koçal aldı. Koçal'dan 228 oy fazla alan Salman, belediye başkanlığına seçildi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin sonuçlandığını ifade etti. Seçimi, adayları Vefa Salman'ın kazandığını dile getiren İnce, "İşlem bitmiştir. Seçimi aldık. Zaten biz 30 Mart'ta seçimi almıştık. Bir hakkın, bir mağduriyetin giderilmesi oldu bu. Bir sıkıntı çıkmayacak ama şimdi adliyeyi yeniden basıp eski filmi yeniden oynatmaya çalışacaklar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi. Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta, il merkezinde oyların sayımından sonra AK Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla seçimi kazandığı açıklanmıştı. CHP'nin Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz nedeniyle oylar yeniden sayılmış ve bu kez CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla önde olduğu duyurulmuştu. AK Parti'nin, oy verme ehliyeti bulunmayan bazı kişilerin de oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK, belediye başkanlığı seçimini iptal etmişti. Belediye Meclisi üyelikleriyle ilgili seçim sonuçları ise onaylanmıştı.

Salman'ın özgeçmişi

Vefa Salman, 1965 yılında Yalova'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1987'de mezun olan Salman daha sonra bir süre ticaretle uğraştı. İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ile Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Salman, iki dönem CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü. Salman, bazı derneklerde de yöneticilik yaptı.

İnce: Bu seçimi sadece CHP'lilerin oylarıyla almadık

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda partisine ait otobüsün üzerinden vatandaşlara seslendi. İnce, "Bu seçimi sadece CHP'lilerin oylarıyla almadık. Başka partilere mensup kardeşlerimiz de partimize oy verdi. Onlara teşekkür ediyorum, gözlerinden, ellerinden öpüyorum. Asla bunu inkar etmiyoruz" şeklinde konuştu. Salman ise kendisi ve partisine gösterilen teveccüh için teşekkür ederek, mazbatasını aldıktan sonra daha geniş kapsamlı konuşacağını bildirdi.

Ağrı Belediye Başkanlığı'na Sırrı Sakık seçildi

Ağrı Merkez İlçe Seçim Kurulu'ndan alınan ve kesin olmayan sonuçlara göre, Ağrı'da 59 bin 422 seçmenden 47 bin 16'sı belediye başkanlığı seçimi için 197 sandıkta oy kullandı. Kullanılan 47 bin 16 oyun 45 bin 804'ü geçerli, bin 212'si geçersiz sayıldı. Geçerli sayılan oyların 23 bin 460'ını alan BDP'nin adayı Sırrı Sakık belediye başkanlığını kazandı. Ağrı Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adayı Sırrı Sakık'ın kazanmasının ardından kentte partililer kutlama yapmaya başladı. Dörtyol Meydanı'ndaki BDP Ağrı İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, sevinç gösterisinde bulundu. Alanda çeşitli sloganlar atan partililer, burada davul zurna eşliğinde halay çekti. Yoldan BDP bayrağı sallayarak geçen araçları selamlayan gruptakiler, daha sonra havai fişek attı.

İlçe ve beldelerde seçim sonuçları

Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itirazlar sonucu seçimlerin iptal edildiği 7 ilçe ve 5 beldede belediye başkanlığını kazanan adaylar belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde MHP'nin adayı Haşim Şentürk, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde CHP adayı İshak Gündoğan, Bitlis'in Güroymak ilçesinde BDP adayı Mehmet Emin Özkan, Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde AK Parti adayı Musa İhsan Uğuz, Aydın'ın Buharkent ilçesinde AK Parti adayı Mehmet Erol, Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde MHP adayı Mustafa Karakaya, Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde AK Parti adayı Kazım Misafir belediye başkanlığını kazandı. Bu arada, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde AK Parti adayı Çetin Mertoğlu, Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesinde Saadet Partisi adayı İshak Birol, Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesinde CHP adayı Dursun Uzunca, belediye başkanı seçildi. Niğde merkeze bağlı Bağlama beldesinin MHP'li adayı Murat Karakuzu, resmi olmayan sonuçlara göre nbsp;"belediye başkanlığı seçimini kazandığını" bildirdi.

Ara seçim

Öte yandan, ara seçim yapılan Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde belediye başkanlığını, AK Parti'nin adayı Hakkı Tekin kazandı.


AŞDAVUL'DA SEÇİMİN GALİBİ CHP OLDU
Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdavul beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre 6 oy farkla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Dursun Uzunca kazandı.
30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinde 1 oy farkla seçimi kazanan ancak yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin iptal edilmesiyle tekrar yarışa giren CHP, bu kez 6 oy farkla seçimi aldı. Belediye başkanlığı seçimi için sabah saatlerinde belde halkı, Şehit Mahsuni Türkmen İlköğretim Okulu'nda bulunan 6 sandıkta oy kullandı. Bin 733 seçmenin bulunduğu beldede bin 637 kişi oy kullandı. Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen oy kullanma işlemlerinin saat 17.00'de sona ermesinden sonra sandıklar açılmaya başlandı. Bin 637 kişinin oy kullandığı seçimlerde 41 oy geçersiz sayılırken, yapılan sayımlarda resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Dursun Uzunca 792, AK Parti adayı Mehmet Çelik 786, MHP adayı Yüksel Koç 10 ve SP adayı Fatih Çeten ise 8 oy aldı. Resmi olmayan sonuçların ardından gülen taraf CHP olurken, partililer sevinç gösterileri yaptılar. Partilileri selamlayan Dursun Uzunca, ezilme tehlikesi atlattı. Jandarma ekiplerinin devreye girmesiyle ezilmekten kurtulan Uzunca, daha sonra halkı selamlamak için belde parti teşkilatına geçti.

YEŞİLYURT'TA BELEDİYE SEÇİMLERİNİ AK PARTİ KAZANDI
Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde tekrarlanan seçimleri, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Misafir kazandı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlerin iptal edildiği 14 yerleşim yerinden biri olan Yeşilyurt ilçesinde belediye başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği seçimleri yapıldı. 12 sandıkta 3 bin 142 seçmen sandığa gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kazım Misafir 223 oy farkla seçimleri kazandı. AK Parti İl Başkanı Adem Çelik yaptığı açıklamada, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin bin 525 oy aldığını, MHP'li Başkan Adayı Kübra Sever Taşkıran'ın ise bin 302 oy aldığını söyledi. Seçim sandıklarının iptal edildiği 1007 nolu sandıkta ise AK Parti 156 oy, MHP de 103 oy aldı. İlçede gerginlik yaşanmaması için partililer kutlama yapmadı. 30 Mart seçimlerinde AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kazım Misafir bin 410 oy alırken, MHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kübra Sever Taşkıran ise bin 360 oy almıştı. 50 oy farkla mevcut AK Partili Başkan Kazım Misafir 3. dönem için seçilirken, seçimler 1007 nolu sandıkta sandık kurulu başkanının engelli olan seçmenlere yakınlarının yardımcı olmasına fırsat vermeyerek bizzat kendisinin o seçmenle birlikte oy verme kabinine girerek bu şekilde oy kullandırdığı gerekçesi ile iptal edilmişti.

GÜROYMAK'TA SEÇİMİN GALİBİ BDP OLDU
Bitlis'in Güroymak ilçesinde, 30 Mart'ta iptal edilerek bugün yapılan seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adayı Mehmet Emin Özkan oldu. Sabah saat 07.00'de başlayan oy verme işlemleri, saat 16.00'da sona erdi. Seçim sandıklarının açılmaya başlanmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre BDP 5 bin 464, AK Parti ise 4 bin 286 oy aldı. BDP adayı Mehmet Emin Özkan'ın kazandığını öğrenen partililer, ilçenin merkezinde bulunan Roboski Meydanı'nda toplanmaya başladı. Burada müzik eşliğinde halaylar çeken partililer, uzun süre sevinç çığlıkları atarak sloganlar attılar.
Sonuçların açıklanmasının ardından BDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve BDP adayı M. Emin Özkan halka hitaben bir teşekkür konuşması yapacak.
NİĞDE'NİN BAĞLAMA BELDESİNDE SEÇİMİ MHP KAZANDI
30 Mart mahalli idareler seçimleri sonrası Niğde'nin Bağlama beldesinde yeniden yapılan seçimler sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 698 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan adayı Murat Karakuzu seçimleri 17 fark oyla kazandı. Oyların sayıldığı bina önünde CHP'li ve MHP gruplar arasında taşlı ve sopalı kavga çıktı. Niğde'nin Bağlama beldesinde oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oy sayımı yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi MHP Belediye Başkan adayı Murat Karakuzu 698 oy alarak kazandı. CHP Belediye Başkan adayı Muhammer Avşar ise 681 oy alırken, AK Parti 52, Saadet Partisi 1, Büyük Birlik Partisi 1 oy aldı, 29 oy da geçersiz sayıldı. Öte yandan, oyların sayıldığı Bağlama Ortaokulu önünde bekleyen CHP ve MHP'li vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Vatandaşlar birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Olayda 3 araç hasar görürken, jandarma ekipleri okul önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Okul içerisinde bulunan basın mensupları ve görevlilerin güvenlik gerekçesi ile dışarı çıkmasına izin verilmedi.
BUHARKENT'TE SEÇİMİN GALİBİ AK PARTİ OLDU
Aydın'ın Buharkent ilçesinde tekrarlanan seçimlerde daha önce 7 oy farkla seçimi kaybeden AK Parti, resmi olmayan sonuçlara göre bu kez 761 oy farkla kazandı. 30 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçlarına yapılan itirazlar sonrası 3 kez el değiştiren belediye başkanlığı için yeniden gerçekleşen yarışta sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00 itibariyle sorunsuz sona erdi. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayım işlemine geçildi. Başkanlığın 3 kez el değiştirdiği Buharkent'te 9 bin 329 seçmen 38 sandıkta yeniden oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Mehmet Erol 3 bin 823, MHP adayı Yusuf Vural 3 bin 62, CHP adayı Hüsamettin Başoğlu bin 126 ve BBP, BTP ile SP adayları ise 25 oy aldı.
GÖMÜ'DE SEÇİMİ AK PARTİ ADAYI KAZANDI
AFYONKARAHİSAR'ın Emirdağ İlçesi'ne bağlı Gömü Beldesi'nde bugün yapılan seçimi Ak Parti adayı Hakkı Tekin kazandı.Nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesiyle yerel seçimler öncesi kapatılanGömü Belediyesi, İdare Mahkemesi'ne açılan davada nüfusun 2 bin 46 olduğu belirlendi ve yeniden açıldı. Yüksek Seçim Kurulu kararıyla bugün yapılan seçimde 1459 seçmenden sadece 823 seçmen sandığa gitti. Eski belediye başkanı ve Ak Parti adayı Hakkı Tekin 499 oyla yeniden belediye başkanı seçildi. Tekin'in ardından MHP'li Metin Asıldaş 266 oy aldı.
GERGİNLİK
Gömü İlköğretim Okulu'ndaki 1005 numaralı sandıkta seçim görevlileri, muhtar adaylarının beyanına uyarak nüfus cüzdanını unutan yaşlı bir kadının oy kullanmasına izin verdi. Kadın ile kimliksiz oy kullanma işlemine belediye başkan adaylarının da onay vermesi gerektiğini belirten MHP'li sandık müşahitleri, oy kullanılama işlemine itiraz etti. İşlemlerin nasıl yapılacağı ile ilgili Ak Partili ve MHP'li, müşahitleri arasında çıkan tartışma, arbedeye dönüştü. Sandık başkanının haber vermesi üzerine jandarma ekipleri sınıfa girerek taraflara müdahale etti. Okul binası dışına çıkarılan müşahitler daha sonra sakinleşerek okula döndü. Oy kullanmak isteyen yaşlı kadın kimliği getirildikten sonra oyunu kullandı. nbsp;

AJANSLAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...