Afyonkarahisar Gömü'de başkanlığa Tekin seçildi

/ Kaynak: AA
Afyonkarahisar Gömü'de başkanlığa Tekin seçildi

Politika Haberleri  / AA

Ayfon'un Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesi belediye başkanlığını, AK Parti'nin adayı Hakkı Tekin'in kazandığını bildirdi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün, resmi olmayan sonuçlara göre, Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesi belediye başkanlığını, AK Parti'nin adayı Hakkı Tekin'in kazandığını bildirdi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde yapılan seçimleri, AK Parti'nin adayı Hakkı Tekin'in kazandığını bildirdi.

Ürün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekin'in 513 oyla en yakın rakibi MHP'li adaya, iki katına denk gelecek bir fark attığını belirtti.

Gömü'nün, yıllardır AK Parti'nin yönetiminde olduğunu dile getiren Ürün, "Bu seçimlerde de halkımız bu yönde bir teveccüh göstermiştir. Bütün Gömülülere, teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Gömü'ye, Emirdağ'a, Afyonkarahisar'a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Ürün, Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda yapılan değişiklikle nüfusu 2 binin altında kaldığı için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından Gömü'nün beldeliğinin iptal edildiğini ancak Gömü Belediyesi tarafından, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün bu kararına da karşı bir iptal davası açıldığını anlattı.

O davanın bitmesi ve kararın çıkmasının 16 Ocak'a denk geldiğini ifade eden Ürün, şöyle devam etti:

"Biz, Yüksek Seçim Kuruluna başvurduk ama seçim takvimi 1 Ocak'ta başladığı için yüksek seçim kurulu 30 Mart'ta seçim yapılmasını kabul etmedi. Bu mahkeme kararına uyarak da Gömü'yü 1 Haziran'da yapılacak seçimlerin içine dahil etti. Şu anda nüfusunda da bir problem yok. İnşallah bundan sonra da yakındaki köylerle tekrar birleşmek sureti ile hiçbir zaman nüfus problemi yaşamayacağına inanmıyorum."

Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda yapılan değişiklikle nüfusu 2 binin altında kaldığı için belde statüsü iptal edilen ve Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından, tüzel kişiliğinin devam etmesi yönünde karar verilen Gömü beldesinde, belediye bakanlığı, belediye meclis üyeliği ve mahalle muhtarlığı seçimleri yapıldı.

Hakkı Tekin'in özgeçmişi

Tekin, 1949 nbsp; yılında Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde doğdu. 1963 yılında ortaokuldan mezun olan Tekin, vatani göreni tamamlamasının ardından Eskişehir Seyitgazi Kırka Boraks Maden İşletmesi'nde 5 yıl memur olarak çalıştı. Emirdağ'da bir iş yeri açarak esnaflığa başlayan Tekin, Gömü'nün belde olması için mücadele etti ve 1994 yılında yapılan seçimlerde belediye başkanı oldu. 4 dönem üst üste Gömü Belediye Başkanlığı yaptı. 30 Mart 2014'te yapılan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti'den Emirdağ İl Genel Meclisi seçilen Tekin, evli ve 3 çocuk babası.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...