İstanbul'da tehlikeli provokasyon

/ Kaynak: İHA
İstanbul'da tehlikeli provokasyon

YAŞAM Haberleri  / İHA

Gaziosmanpaşa'da 'Öcalan'a Özgürlük' standı açmak isteyen BDP'li bir grup ilçede gerginliğe neden oldu.

Karşıt görüşlü bir grubun tepki gösterdiği BDP'lilerle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce devreye silah, bıçak ve sopalar girdi. Çıkan kavgada BDP'li 4 kişi yaralanırken, bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi.

Gaziosmanpaşa'da meydana gelen kavga ilçede gerginliğe neden oldu. 'Öcalan'a Özgürlük' standı açmak isteyen BDP'li grup, meydanda toplanan bir grubun tepkisine neden oldu. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada 4 BDP'li yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Öte yandan saat 16.00 sıralarında yeniden bir araya gelen BDP'li grup, kavgayı protesto için basın açıklaması düzenlemek istedi, ancak bu sırada bir kez daha gerginlik yaşandı. Çıkan gerginliğin ardından BDP'li grup, çevredeki bazı banka ve işyerlerinin camlarını kırdı ve havai fişekli saldırı gerçekleştirdi.

İKİ GRUBUN KARŞI KARŞIYA GELMESİNE ÇEVİK KUVVET ENGEL OLDU

Çevik kuvvet ekipleri ise, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Kavganın çıktığı meydanda adeta etten duvar ören polis, her iki grubun yeniden bir araya gelmemesi için geniş güvenlik önlemleri aldı. Zaman zaman her iki gruptakilerin yakınlaşma girişimi yine polis tarafından engellendi. Ellerinde bıçak ve sopalarla bekleyen kalabalık, BDP'lilerin bulunduğu alana girmek istedi. Ancak yeniden devreye giren polis, iki grubu bölgeden uzaklaştırmak için yoğun çaba harcadı.

İlçede her iki grup arasında yaşanan tehlikeli temas ilçe sakinlerini de tedirgin etti. Çevredeki vatandaşlar korku ve paniğe kapılırken, polis her iki grup üyelerinin yeniden bir araya gelmemesi için bölgeye takviye ekip gönderdi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...