Yine çocuklar! Gezi eyleminde ön saftaydılar...

Yine çocuklar! Gezi eyleminde ön saftaydılar...

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde yine çocuklar kullanıldı. 13-14 yaşındaki çocuklar polise taş ve şişe atarken görüldü.

Gezi Parkı'nda çıkan olayların yıldönümünde yurt genelinde yapılan korsan gösterilerde yine alışıldık sahneler ortaya çıktı. Polis ekiplerine taş ve şişelerle saldıran gösterilerin başrollerinde yine çocuklar vardı. İstiklal Caddesi'nde, CHP binası önünde toplanan gruba polis önce 'Dağılın' uyarısı yaptı sonra uyarıyı dinlemeyen grubu, üzerine yürüyerek uzaklaştırdı. Galatasaray Meydanı'na kadar devam eden takip sırasında, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner, polislere sapanla bilye atan iki çocuğu gözaltına aldı. Emniyet müdürlüğü, çocukların polislere sapanla bilye attığını, aynı eylemden daha önce de gözaltına alındıklarını bildirdi.
Benzer bir olay İzmir'de de yaşandı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki polis müdahalesinde grubun en önünde yer alan çocuğu polisler olay yerinden uzaklaştırmak istedi. 13 yaşında olduğunu söyleyen çocuk, daha sonra cebinden çıkardığı sigarası ile olay yerinden kaçtı. Taksim, Cihangir ve Eyüp'te meydana gelen olaylarda 1 emniyet müdür yardımcısı ile 4 polis memuru yaralandı. Kağıthane'de molotofkokteylinin isabet ettiği Kağıthane İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Şenol E. ile 1 polis memuru, vücutlarının çeşitli yerlerinde oluşan yanıklar sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Şenol E. taburcu edilirken, polis memurunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Taksim ve Cihangir'de meydana gelen olaylara müdahale eden 2 polis memurunun da atılan taşlar ve sert cisimler sonucu yaralandığı belirtildi. Kolu kırılan ve kafasında çatlak olan 2 polis memurunun tedavi altına alındığı ifade edildi. nbsp;Eyüp ilçesinin Güzeltepe semtinde meydana gelen olaylar sırasında ise 1 polis memurunun silahla kolundan yaralandığı bildirildi.
nbsp;Yine çocuklar! Gezi eyleminde ön saftaydılar...


HENÜZ DAHA 13 YAŞINDA...
Polise taş ve şişelerle saldırılan gösterilerin başrollerinde yine çocuklar vardı. Beyoğlu'nda polislere sapanla bilye atan iki çocuk gözaltına alındı. İzmir'deki gösterilerde ise 13 yaşındaki bir çocuk dikkat çekti. Aynı çocuğun Soma protestolarında güvenlik güçlerine saldıran grupta olduğu kaydedildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...