Millileri ABD'de sıcak çarptı! ABD 2-1 Türkiye

Millileri ABD'de sıcak çarptı! ABD 2-1 Türkiye

SPOR Haberleri

Yaz kampındaki 4. hazırlık maçında Dünya Kupası'na gitmeye hazırlanan ABD ile sıcak bir havada karşılaşan milliler 2-1 mağlup oldu.

EURO 2016 hazırlıkları kapsamında arayışlar içindeydi Fatih hoca. Eskiler az buçuk belli ve kadroda değildi ama monte edilecek yeniler kimler olabilirdi. Temel mantığı ve kadrosu ağırlıklı olarak bu fikirle kurulu milliler yaz kampındaki son hazırlık maçını dün FIFA 2014'e hazırlanan ABD ile oynadı. İyi top çevirerek girdi ay-yıldızlı çocuklarımız maça. Ayağa tek ve ters toplarla ABD'yi kademe hatalarına zorladık başlarda. Böyle olunca bir anda defans arkasında veya on sekizde boş kalan milliler iyi de fırsatlar buldu. 8'de Oğuzhan ceza alanı yayından abandı; Howard'ın üzerine gitti meşin yuvarlak. 12'de derslik bir organizasyon yaptık; soldan Selçuk-Caner-İshak üçlüsü nefis paslaştı, çöketme oynattılar ABD'ye; onlar düşe kalka yetişene kadar topla son buluşan Nuri'nin zeka ürünü vuruşu direkten dışarı gitti. 20'de Mevlüt nefis asistledi; altı pasta Selçuk İnan öyle bir gol kaçırdı ki, kendisi dahil hiçbirimiz inanamadık. Ardından atamayana attılar. 27. dakikada dün dikkat çeken 'defansımızın ardına adam kaçırma' hatalarımızdan biri pahalıya patladı. Bradley'in derin pasına hareketlenen Johnson köşeye sert bıraktı topu: 1-0. Demoralize olan milliler oyun kurgusu zenginliğinde belirgin şekilde zayıfladı kalan bölümde. Eminim ki Fatih hoca bu mental zafiyetin notunu almıştır.
Hakan Balta'nın büyük hatası
İkinci yarıya ikinci golü yiyerek başladık adeta. Soldan Davis ortaladı, Hakan Balta'nın büyük hatasında Dempsey golü yaptı: 2-0. Maçın süresi ilerledikçe millilerde belirgin bir yorgunluk göze çarptı ki normaldi. ABD de istediği sonucu ve morali almıştı nasıl olsa. Oyundan düştükçe özellikle Altidore ile önemli fırsatlar yakalayan ABD'ye kalecimiz Onur geçit vermedi, farkın büyümesini önledi. 89'da Mustafa Pektemek kaptığı topla penaltı yaptırdı. Atışı kullanan Selçuk teselli golümüze imza attı: 2-1. Sezonun yorgunluğuyla yaz kampında koşturan ve daha çok yeni isimlerden oluşan milliler bir tarafta; FIFA 2014'e bilenme hevesinde diri bir ABD diğer tarafta. Skor önemli değil eksikleri görmek önemli bu tip maçlarda...


A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TERİM:
Yeni bir nesil arıyoruz
Maçı ve yaz kampını değerlendiren A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, takımın 4 maçlık performansından genel olarak memnun olduğunu söyledi. "ABD'ye karşı sahadan galibiyetle de ayrılabilirdik" şeklinde konuşan Terim, "Zihinsel ve fiziksel olarak son noktaya geldiğimiz gözüktü. Onlar bizden daha hazır. Maçta çok pozisyona girdik. Bu pozisyonları gol yemeden önce yakaladık. 1-0 önde olsak çok şey değişirdi" derken, "Mağlubiyetten değil, turnuvadan memnunum. Hatalarımız oldu tabii, bunları düzeltmek için çalışacağız. Kadromuza yetenekli oyuncuları eklemeliyiz. Milli Takım'ın faydalandığı oyuncu sayısını 30-40 isme çıkarmalıyız. Gençler bizim geleceğimiz. Yeni bir jenerasyon oluşturmaya çalışıyoruz" sözlerini kullandı.

nbsp;Millileri ABD'de sıcak çarptı! ABD 2-1 Türkiye
Soma için saygı duruşu
ABD-Türkiye maçı öncesi Soma'daki faciada hayatlarını kaybeden madencilerimiz için her iki takım oyuncuları da saygı duruşunda bulundu. A Milli Takım oyuncuları orta saha yayında birbirine kenetlenirken ABD takımı oyuncuları da karşı sahada benzer şekilde saygı duruşuna katıldı. nbsp;

'HER TURNUVADA OLMALIYIZ'
Milli Takım'ın yenilerinden Karabükspor'lu İshak Doğan ABD maçı sonrası şanssız goller yediklerini söyleyerek, "Aslında maçı biz domine ettik. İyi bir ortam var, bu ortamı sürdürmek istiyoruz ama bu yenilgi iyi olmadı, üzgünüz" dedi. İshak, "Elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Aile havamız maçlara yansıyor. Artık biz büyük finallerde olmalıyız. Avrupa ve dünya şampiyonlarına her defasında katılmalıyız. Orayı hak ediyoruz, bu kalitemiz de var, inşallah olacak" açıklamasında bulundu.

Jones kesti attı!
ABD formasıyla oynayan Beşiktaşlı Jermaine Jones maç sonrası, "Gelecek sezon Beşiktaş'ta kalmayacağım. Türkiye'den başka alternatifler olabilir" ifadelerini kullanırken Süper Lig'de başka bir takıma gidebileceğinin sinyallerini verdi. Beşiktaş'ın Jones ile olan sözleşmesini 2 sezon tek taraflı uzatma hakkı bulunuyor. nbsp;

U16'lar yarı finalde
U16 Milli Takımımız, Azerbaycan'da düzenlenen U16 Caspian Cup D Grubu'ndaki ikinci ve son maçında Özbekistan'ı 2-0 yenerek grubunu lider tamamladı ve yarı finale yükseldi. Gollerini 18. dakikada Yusuf Yalçın Arslan ve 47. dakikada Ali Mert Aydın'la bulan milliler yarın Tacikistan ile yarı final maçında karşılaşacak.

Arena'yı inlettik
25 bin kişi kapasiteli Red Bull Arena'daki maçı ABD'de yaşayan çok sayıda Türk taraftar da izledi. Maç boyunca millilerimizi destekleyen ve bayraklarıyla maça gelen taraftarlarımız arasında Amerika'daki Beşiktaş Derneği de vardı. Çarşı pankartı açan dernek üyeleri hayli sempati topladı. nbsp;

nbsp;Millileri ABD'de sıcak çarptı! ABD 2-1 Türkiye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...