Gülşen'i dünya konuşacak

Gülşen'i dünya konuşacak

YAŞAM Haberleri

Anne karnında yapılan ameliyatla, elsiz ve ayaksız doğma ihtimalinin önüne geçilen tek yumurta ikizi Gülşenve kardeşi, hayata tutunmaya çalışıyor.

Nadir görülen Amniyotik Band Sendromu (ABS) yüzünden sakat doğma riski ortadan kaldırılan tek yumurta ikizi Gülşen ve kardeşinin doktoruna göre, bu müdahale dünya tıp literatürüne geçmeye aday. 30 yaşındaki Seval Çetin'in ikizlerinden birine Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde ABS teşhisi konuldu. Bebeğin, bundan dolayı hem bir elinin hem de bir ayağının tamamen kaybolma ihtimali olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Prof. Dr. Ali Acar, kan akışı sağlanamadığı, el ve ayakta gelişim geriliği olduğu için hamileliğin 6. ayında bebeğe anne karnında başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Her iki bebek de, hamileliğin 7. ayında vücutlarında herhangi bir eksiklik olmadan dünyaya geldi. Kuvözde tedavileri süren ve durumları her geçen gün iyiye giden 33 günlük Gülşen ve Gülistan bebekler hayata sımsıkı sarılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...