Afganistan'da intihar saldırısı: 3 Türk mühendis öldü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da intihar saldırısı: 3 Türk mühendis öldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Afganistan'ın Ningrahar vilayetinde düzenlenen intihar saldırısında 3 Türk mühendis hayatını kaybederken, bir Türk mühendis de yaralandı.

Afganistan'ın doğusundaki Ningrahar vilayetinde, bir Türk inşaat şirketinde çalışan personeli taşıyan minibüse düzenlenen intihar saldırısında 3 Türk mühendis yaşamını yitirdi. Saldırının, Behsud bölgesine çalışmaya giden Türk işçileri hedef aldığı belirtildi.

Ningrahar vilayeti valiliği sözcülerinden Ahmed Ziya Abdulzai, saldırganın motosikletli olduğunu belirtti. Abdülzay, üç mühendisin yaşamını yitirdiği saldırıda bir mühendisin de yaralandığını ifade etti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre hayatını kaybeden Türklerden birinin proje müdürü, birinin işçi birinin de ustabaşı olduğu bildirildi. nbsp;Yetkililer yaralanan Türk'ün başkent Kabil'deki Türk kampı Doğan Kışlasına götürüldüğü belirtti. nbsp;
nbsp;
Polis, bölgedeki bir emniyet binası yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda yaralananlar arasında bir Afgan çocuğun da bulunduğunu açıkladı.

Celalabad bölge Sözcüsü Mevlebi Ataullah Ludin yaptığı açıklamada saldırının yerel saatle 7.15'te meydana geldiğini açıkladı. Mevlevi açıklamasında ayrıca hayatını kaybeden Türklere baş sağlığı diledi. Yaralı Türk'ün bir an önce iyileşmesi için dua eden Ludin, "Türk halkının başı sağ olsun" dedi.

Öte yandan saldırıyı Taliban dâhil hiçbir örgüt henüz üstlenmedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...