Gözler Erdem Başçı'da

/ Kaynak: İHA
Gözler Erdem Başçı'da

Ekonomi Haberleri  / İHA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugün Bakanlar Kurulu'na sunum yapacak.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı bugün Bakanlar Kurulu'na bir sunum yapacak. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yılda iki kere rutin olarak Bakanlar Kurulu'na sunum yapıyor. Fakat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeterli faiz indirimi yapmadığı' gerekçesiyle Merkez Bankası'nı eleştirdiği döneme denk gelmesi, toplantıyı piyasalar için önemli bir gündem maddesi haline getirdi.


Başbakan "Türkiye'de faizden dolayı yatırımlar çöktüğü zaman vatandaş bunun hesabını Merkez Bankası'na sormaz, bize sorar. Düşüncelerimiz çok açık, nettir. Bu faiz oranı yüksektir" demişti. Başbakan, Merkez Bankası'nın bağımsız olmasının, kendisinin faiz hakkındaki düşüncelerini etkilemeyeceğini belirtmiş ve "Merkez Bankası'nın faiz politikalarını kesinlikle beğenmiyorum. Yüksek faizi ülkemdeki yatırımların önündeki en önemli bariyer olarak görüyorum. Yüksek faizi, yüksek enflasyonun sebebi olarak görüyorum" demişti.


Başbakan, "Faizi yükseltirken 5 puan birden yükseltiyorsun, şimdi geliyorsun yarım puan indiriyorsun. Sen dalga mı geçiyorsun? Yarım puan indirmekle ne yapmak istiyorsun? Olmaz böyle bir şey. Böyle bir yaklaşımı doğru bulmak mümkün değil. Merkez Bankası'nın bu noktada kendisine çeki düzen vermesi lazım. Temenni ederim ki kısa zamanda çeki düzen verirler" şeklinde konuşmuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...