Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Acılı annelere yapmadıklarını bırakmadılar

/ Kaynak: AA
Acılı annelere yapmadıklarını bırakmadılar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ve dün belediye önünde eylem yapan ailelerin refüjde oturma eylemleri de engellendi.

Diyarbakır'da çocukları terör örgütünce kaçırılan ve dün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki orta refüjde oturma eylemini sürdüren ailelerin, çevre düzenlemesi yapıldığı gerekçesiyle refüjde de oturmaları engellendi. nbsp;Düne kadar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturan ve temizlik yapıldığı gerekçesiyle belediye önünde oturmalarına izin verilmediği için dün eylemlerini belediye önündeki orta refüjde sürdüren aileler, bugün de eylemlerini sürdürmek için belediye önüne geldi. nbsp;Aileler, belediye önündeki alanda güvenlik şeridi oluşturularak belediye personeli ve zabıta ekiplerince sözkonusu alana geçişlerin engellendiğini, hem belediye önünde hem de ailelerin oturma eylemi yaptığı orta refüjde çevre düzenleme çalışmalarına başlandığını gördü. nbsp;Bunun üzerine belediyenin karşısındaki kaldırıma geçen aileler serdikleri kilim üzerinde oturma eylemini sürdürmeye başladı. nbsp;Aileler adına açıklama yapan Sabri Önalan, 19 yaşındaki torunu Muhammed Emin'in 9 ay önce terör örgütü tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, oturma eylemi yapan ailelere destek vermek için Bingöl'den Diyarbakır'a geldiğini söyledi. nbsp;Belediye ekiplerinin belediye önünde izin vermemeleri üzerine kaldırımda oturmak istediklerini fakat kendilerine saldırıda bulunulduğunu ileri süren Önalan, bunun üzerine orta refüjde eylemlerini sürdürdüklerini hatırlattı.
Bugün de refüjde oturmak için belediye önüne geldiklerinde çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandığını gördüklerini anlatan Önalan, "Refüjde çiçek ekiyorlar. Her ne olursa olsun çocuklarımıza kavuşmak için eylemimizi sürdüreceğiz. Hem eylemimizi sürdürmek hem de çocuklarımıza kavuşmak için Başbakanımızdan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan destek bekliyoruz" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...