Ünlü anket firması: "Başbakan kan kaybediyor' diyenler..."

Ünlü anket firması: "Başbakan kan kaybediyor' diyenler..."

GÜNDEM Haberleri

Kamuoyu araştırma şirketi olan Optimar Araştırma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Yalova ve Ağrı seçimlerini değerlendirdi.

Yalova ve Ağrı seçimlerini değerlendiren Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, "AK Parti'nin Yalova ve Ağrı'da kaybetmesini 'Başbakan kan kaybediyor' diye yorumlayanlar, CHP'nin Ağrı'da aldığı 71 oyu yorumlasınlar" dedi.

Daşdemir, "Ağrı'da BDP ve AK Parti adayı, Yalova'da ise CHP ve AK Parti yarıştı. Her iki ilde de çok küçük farkla AK Parti, seçimi kaybetti. Başbakan Erdoğan kan kaybediyor diyenler güldürüyor. Çünkü Ağrı'da CHP ve MHP, Yalova'da BDP ve MHP ne durumda olduğunu kamuoyu görüyor. Yenilenen yerel seçimler cumhurbaşkanlığı için projeksiyon olmaz" dedi.

"AĞRI'DA CHP 71 OY ALDI"

Daşdemir,
"Sırrı Sakık'ın geçerli oyların yüzde 51'ini, AK Parti'nin adayı Hasan Arslan ise yüzde 45.3'ünü aldığı Ağrı'da, CHP 71 MHP 156 oy alabilmiş. Yalova'da 60 bin 889 oyun 29 bin 227'sini Salman, 28 bin 999'unu ise AK Parti adayı Yakup Koçal aldı. Koçal'dan 228 oy fazla alan Salman, belediye başkanlığına seçildi. Oyların yüzde 47.9'unu CHP ve yüzde 47.6'sını AK Parti aldı. MHP 800 oy BDP ise sadece 675 oy aldı. Görüldüğü üzere bir tarafta belli bir bölgede olan partiler diğer tarafta ülkenin her tarafında başa oynayan bir AK Parti. Toplu sonuçlara bakıldığında da AK Parti yüzde 44, BDP yüzde 19, CHP yüzde 23 ve MHP yüzde 8" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞINI TÜM AKTÖRLER KABULLENMİŞ DURUMDA"

Hilmi Daşdemir şunları kaydetti:
"Görülüyor ki siyasetteki kutuplaşma yerelde AK Parti'ye yaramıyor ama ulusal çapta AK Parti tabanını kemikleştiriyor. Kamuoyu, Cumhurbaşkanlığı adayına ya da Cumhurbaşkanlığı seçimlerine endeksliydi. Ancak bundan sonraki süreçte Başbakan Erdoğan'dan sonra kimin partinin başına geçeceği sorusuna endekslenmiş durumda. Bana göre tüm aktörler Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını kabullenmiş durumdalar. Muhalefet partileri, sadece daha iyi bir aday çıkararak biraz daha yüksek oy alabilir miyizin hesabı yapıyorlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...