Afganistan'daki saldırıyla ilgili Taliban'dan flaş açıklama

Afganistan'daki saldırıyla ilgili Taliban'dan flaş açıklama

GÜNDEM Haberleri

Afganistan'da Türk mühendisleri taşıyan araca yönelik intihar saldırısını Taliban örgütü üstlenmedi.

Afganistan'ın doğusundaki Nangerahar vilayetinde sabah saatlerinde Türk mühendisleri taşıyan araca yönelik intihar saldırısını Taliban örgütü üstlenmedi. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, üç Türk mühendisin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı Taliban'ın düzenlemediğini savundu.

Türkiye halkına karşı her zaman iyi niyetli davrandıklarını söyleyen Mücahit, ''Türk halkının Afgan halkıyla din bağı bulunmaktadır. Biz her zaman Türk halkını sevdik ve seviyoruz. Dolayısıyla böyle bir saldırıyı özellikle, bile bile asla yapmayız'' dedi.

Sözcü Mücahit, daha önce de yanlışlıkla Taliban tarafından Logar kentinde kaçırılan Türkleri, kim olduklarının anlaşılmasından sonra serbest bıraktıklarını hatırlattı.

Mücahit, Afganistan'da meydana gelen tüm olayların sorumluluğunun Taliban'a atfedildiğini ileri sürerek, bu ülkede Taliban'dan başka birçok örgütün faaliyet gösterdiğini söyledi.

Nangerhar'ın Behsud ilçesinde sabah saatlerinde bir intihar eylemcisinin motosiklete yerleştirdiği bombayı, Türk mühendislerinin aracına yaklaşarak patlatması sonucu üç mühendis yaşamını yitirmiş, bir kişi yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...