İngiltere'de kuğu öldüren Türk'e ceza!

/ Kaynak: İHA
İngiltere'de kuğu öldüren Türk'e ceza!

YAŞAM Haberleri  / İHA

İngiltere'de bir kuğuyu yemek üzere öldüren Hasan Fidan isimli Türk, kuğu öldürmenin suç olduğu gerekçesiyle 215 pound para cezasına çaptırıldı.

Hasan Fidan isimli Türk asıllı vatandaş Bennett's Gölü civarında bulunan bir kuğuyu kafasını keserek öldürdü ve çantasına yerleştirdi. Bu sırada bölgenin yakınında olan Bob Morris adlı İngiliz vatandaş yaşanan olayı fotoğraflayıp Fidan'ı ihbar etti. İhbarın üzerine polis tarafından yakalanan fidan sorgulanmak üzere tutuklandı. İngiltere'de kuğu öldürmenin cezası olduğunu bilmediğini ifade eden Fidan, Sevanoask bölge mahkemesi tarafından toplam 215 pound para cezasına çarptırıldı. nbsp;İşlediği suçtan ötürü üzgün olduğunu belirten Fidan, "Kraliçeyi çok seviyorum. Polisler yanlış bir şey yaptığımı söyledikleri anda özür diledim. Ne tür bir kuş olduğunu bilmiyordum. Cezası neyse ödeyeceğim" şeklinde konuştu. nbsp; Hasan Fidan kuğuyu öldürdükten sonra önce tüylerini yolup bir kısmını yediğini, kalanını ise buzluğa sakladığını söyledi. Maddi zorluklar çektiğini de ifade eden Fidan, kuğuyu öldürme amacının sadece yemek olduğunu ve tadının güzel olduğunu belirtti. Öldürülen kuğunun kalanına polis tarafından el konulduğu bildirildi. nbsp;
İngiltere'de 12'nci yüzyılda kabul edilen yasayla zarafetleri sebebiyle kişilere ait olmayan bütün kuğular kraliyet ailesine ait sayılıyor. 1998 yılına kadar İngiltere'de kuğu öldürmek vatan hainliği sayılıyordu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...